MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

15 Mart 2016, Salı

Böyle günlerde düşmanlık olur mu?

Türkiye aylardır 'terör' kisvesi giydirilen uluslararası bir saldırı altında. Israrla Ankara'nın ve ölen insan sayısı artsın diye servislerin, otobüs duraklarının hedef seçilmesi, canımızı acıtmak, ülkede korku psikolojisi oluşturmak için.

Terör örgütü PKK Kandil'de ve Güneydoğu'da kazdığı çukurlara gömüldükçe terör saldırıları metropollere yöneliyor.

Türkiye'ye topyekûn saldırı var. Böylesi günlerde bile acıdan rant çıkarmaya çalışanlara te söz söylemek lazım: Ya Türkiye'den yanasın ya Terörden yana. Bunun 'ama'sı filan yok!

Ankara Kızılay'daki son saldırıda da 37 canımızı yitirdik. Yetmişbeşten fazla yaralı var. Rabbim, ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar versin. Ölenlerin ailelerine ve milletimize sabır ve metanet diliyorum.

Özellikle sosyal medyada Paralel ve PKK'ya yakın medyalarda neredeyse "Terör olsa da hükümete laf çaksak, Erdoğan'a hakaret etsek" diye pusuda bekleyen tipler var. Terörü yapanlar kadar, insanların ölümüne sevinenlere, terörden kendine rant çıkartanların olduğunu görmek insanlık adına acı verici.

***

Ülkenin ana sosyolojik damarını oluşturmaları rağmen dindarlar da 90 yıl muhalefette kaldı. Siyasetin, ticaretin ve kamusal alanın dışına itildi.

Sağcı-solcu diye 12 Eylül öncesi kutuplaştırılan, birbirini öldüren insanlar bile yıllarca işkence görmelerine, hapis yatmalarına, sürgünde yaşamalarına rağmen asla bugün kendine 'muhalif' diyenler gibi ülkelerine düşmanlık etmedi.

Erdoğan'a muhalefet ettiğini sananlar gibi ülkesini yurtdışında kötülemedi, "Büyük Rus milleti" diyerek videolar doldurup Putin'den özür dilemek için kuyruğa girmedi.

Bugün bakıyoruz; Paralelinden, Gezicisine, HDP'lisinden, muhalifine; Terörü suçlayacakları yerde Türkiye'yi suçluyorlar. Ve inanın hepsinin bir ajandası var. Allah o ajandalarını başlarına yıksın.

***

40 yıldır terörle boğuşan bir ülkeyiz. 40 yıldır iktidarda Cumhurbaşkanı Erdoğan mı vardı ki "Erdoğan terörü hortlattı" diyorsunuz. Yalan söylemek bile zeka ister. Fakat onu bile hesaba katmadan yıllardır aşağıladıkları milleti şimdi tercih ettiği ve iradesiyle arkasında durduğu Erdoğan üzerinden vurmaya çalışıyorlar.

***

Terörün amacı; korkutmak, yıldırmak, isteklerini kabul ettirmek. Mesele buna boyun eğip eğmeyeceğimiz. Eğmek isteyenler teröre hizmet eder. Biz böyle birlikte ve dik durdukça terörün sonu kesinlikle yenilgi olacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, millet olarak birbirine kenetlenen kimliğiyle bu zor günleri de elbette geride bırakacaktır" dedi.

Başbakan Davutoğlu " Bu terör saldırılarının hedefi bütün milletimizdir. Terör saldırılarını gerçekleştirenler ise dünyanın en barbar, en alçak, hain odaklarıdır. Bu barbarca ve milletimizi hedef alan saldırılar, kesinlikle amacına ulaşmayacaktır." dedi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Saldırı lanetlenmesi gereken bir terör eylemidir" dedi. MHP Genel Başkanı Bahçeli de kararlılıkla "Hiçbir terör saldırısı Türkiye'yi dize getiremeyecektir" diye konuştu.

Evet; Türküyle, Kürdüyle, arabıyla, Lazıyla, Çerkesiyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, azınlığıyla biz millet olarak birbirimize kenetlendikçe her türden kalleş terörü ezip yolumuza güçlü bir şekilde devam edeceğiz.

SON DAKİKA