MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

27 Haziran 2017, Salı

Bayram, acıları siler mi?

Bugün Ramazan bayramının son günü. Bir ay süren bereket ve rahmet günlerinin ardından bütün dünyadaki Müslümanlar için sevincin, kardeşliğin, mutluluğun yaşanacağı günler. Ama maalesef gerçekler, bu sevince gölge düşürüyor. Coğrafyamızda Suriye'den başlayarak Irak, Afganistan, Libya, Yemen, Arakan'a kadar Müslümanlar acı, gözyaşı ve kan deryası içinde bayrama girdi.

Hele Bayramın ilk günü Pakistan'da 150 kişinin yanarak öldüğü tanker faciası, yüreklerimize düğüm gibi oturdu. Ardından İngiltere'de cami bahçesinde bayramlaşan Müslümanların arasına dalan bir minibüs, 3'ü çocuk 6 kişinin yaralanmasına sebep oldu.

***

Son günlerde Avrupa merkezli Müslümanlara yönelik terör saldırılarında artış var. "Ortadoğu ateşinden uzakta" oldukları için daha rahat oldukları sanılan Batı'da yaşayan Müslümanlar da maalesef çok tedirgin.

'İslamofobi' bayrağını her geçen gün daha da yükselten Batılı siyasiler ve onların en büyük destekçisi gazeteciler, kendi ülkelerinde yaşayan Müslüman azınlığı da hedef haline getirdi. Hepsi günün 24 saati kamuoyuna, İslam düşmanlığı, ırkçılık ve nefret pompalıyor. Ondan sonra da Avrupa ve ABD'de cami avlusundaki Müslümanlara terör saldırıları yapılıyor.

***

Bayramın ilk günü, bu iki haberin ardından yüreğimi dürüm dürüm büken üçüncü haber ise Diyarbakır'ın Dürümlümezrasında PKK'lı teröristlerin 15 ton patlayıcıyla gerçekleştirdiği katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarının dramıydı.

PKK'nın 12 Mayıs 2016'daki saldırısında 16 kişi yanmayı bırakın, eriyip buhar olmuştu. Polis, seksen kiloluk bir insanın 8 kilogram cesedini bile toplayamamıştı. Kilometrelerce ötede bulunan ceset parçaları birleştirilerek gömülebilmişti ancak.

PKK'nın gerçekleştirdiği saldırı sonucu, 36 çocuk yetim, 8 kadın dul kalmıştı.

İşte o terör şehitlerinin yetimleri yine bir bayram günü babalarının mezarında gözyaşları içerisinde girdi bayrama.

Patlamada kardeşini ve akrabalarını kaybeden Hacı Çelebi Yaman, gazetecilere acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu belirterek "Hala gelecekler diye umut ediyoruz. Yetimler babalarının şekerlerini mezarlarını başına bıraktılar. Böyle olay dünyanın hiçbir yerinde olmadı. Allah hakkımızı bırakmasın" dedi.

Bayramda "Allah hakkımızı bırakmasın" diyenleri de unutmayalım…

SON DAKİKA