Mehmet Sait Kılıç

Mehmet Sait Kılıç

26 Eylül 2016, Pazartesi

Yetişin laiklik elden gidiyor

Bugünlerde CHP'nin ve CHP'lilerin gündemi çok yoğun. Çok önemli meseleler peşindeler…

Şort krizini çözmek mi dersin, park sökmek mi dersin çok ciddi işleri var…

Önce psikopat bir adamın istemsizce yaptığı bir hareket nedeniyle mağdur olan bir kız sırf şortlu diye olayı oraya çekip işi ''ozgorlok'' meselesine getirmeli, yürüyüş ,miting falan yapmalı, sonra da Anıtkabir'in bahçesine kurulan o çirkin parkı söküp laikliği kurtarmalılar.

Sonuçta laiklik, o park yüzünden oluşacak çocuk cıvıltıları nedeniyle çok ciddi bir tehdit altında!

Sonuçta orası saygı mekanı imiş ve çocuk cıvıltıları bu saygıya zarar verirmiş…

Şaka bir yana içlerinden bir kişi de çıkıp demiyor ki ''Yahu bu ne vizyonsuzluktur. Ak Parti aldı başını gitti. Fırat Kalkanı, Osmangazi Köprüsü, 3. Köprü, 3. Havalimanı, Avrasya tüneli, Kanal İstanbul derken yürüdü gittiler. Biz hala şort giyerim sana ne, vay efendim Atamın dibine çocuk parkı yaptırmam'' diye debeleniyoruz.

Adamların bakış açısı, ufku, havsalası bu kadar işte.

Tek projeleri ''yaptırmazuk'' olan emekli memur partisinden fazlasını da beklememek gerek gerçi.

Yalnız şu empatiyi yapmadan da edemiyor insan.

Siz değil misiniz her fırsatta Atatürk'ün çocuk ve insan sevgisinden bahseden?

Her 23 Nisan'da salıncaktaki resmini paylaşan?

Üstelik ta 22 Nisan 2016'da, o da Atatürk'ten çocuklara bir hediye olarak yani son derece iyi bir niyetle yapılmış bir park nasıl oldu da bir anda şimdi gözünüze batar oldu? Anlayabilmek mümkün değil.

Kim düğmenize bastıysa artık bilemem onu ama öfkenizi öncelikle CHP'li olan Çankaya Belediyesine yönlendirmeniz lazım bu iş için. İzni veren o sonuçta.

Siz saygıyı tapınmayla karıştırıyorsunuz. Atatürk'ü Anıtkabir'de ziyarete gelen 4-5 yaşlarında bir çocuk için taş binalardan ibaret olan bir yapının bir anlamı yoktur. Daha ölümü bilmeyen, mezar nedir anlayamayacak kadar küçük olan çocuklar için, hem onlar orada sıkılmasın hem aileler rahat rahat ziyaretlerini etsin hem de çocukların zihinlerinde olumlu bir Anıtkabir olgusu kalsın diye bir park yapılmış. Bu mu battı size?

Neyse ki biz bu tür olaylar vesilesi ile sizin içsel yapınızı daha iyi görebiliyoruz. Dışarıdan normal insana benziyorsunuz ama içinizde seviyesi yerlerde zavallı insanımsı bir şeyler var sadece.

Biz de 15 Temmuz'da makarna kuyruğunda, yapıldıktan altı ay sonra saçma bir hamasetle Anıtkabir'den çocuk parkı söküp selfie çekerken veya Gezi kalkışmasında molotof atarken, kaldırım taşı sökerken sizi görünce asıl ruhsal yapınızı idrak edebiliyoruz.

Kasır anlayışınızın yansıması bunlar. Kılıçdaroğlu işte bu nedenle tam olarak sizi temsil ediyor. Bir sözü diğerini tutmayan, her hangi bir konu hakkında kendisiyle röportaj yapılacağı zaman mevzuya Fransız kalan, ürkek ve üst aklın piyonu olan bir adam ancak sizi temsil edebilir işte.Yakışır yani.

İşin aslı parkın yapımında MNG kargonun, cafenin, Çankaya Belediyesi'nin ve Anıtkabir Komutanlığının payı var. Kızacaksanız onlara kızın.

Bu arada her şeye maydanoz olan Ankara Mimarlar Odası da parkın kaldırılması için gerekli başvuruları yaptığını ve suç duyurusunda bulunduğunu açıklamış sağ olsun...

Öte yandan günümüzde Camilerin hemen yanı başına nice çocuk parkları yapılmış ve yapılıyor. Hatta Diyanetin desteğiyle yaz aylarında çocuklar camilerin içinde Kuran okumayı öğrenirken teneffüslerde edebe uygun şekilde sağa sola koşturarak oyun bile oynayabiliyorlar . Tâ ki çocuklar camileri sevsin, saysın diye...

Şimdi Allah'ın evi olan camiler de bile çocuklara dönük bu tür etkinlikler yapılabildiği halde Anıtkabir'e bir çocuk parkı yapıldı diye ne laiklik elden gider ne de bir saygısızlık söz konusudur.

Diyeceğim o ki; vizyonsuzsunuz vesselam.

SON DAKİKA