Mehmet Sait Kılıç

Mehmet Sait Kılıç

21 Kasım 2016, Pazartesi

Çocuk istismarı meselesi istismar ediliyor

Osman Bölükbaşı, İsmet Paşa ve torunu bir uçak yolculuğunda beraberdirler. İsmet Paşa torununa der ki; ''Git Osman amcandan para iste.'' O da gelip; ''Osman amca bana para verir misin?'' der. ''Ne yapacaksın oğlum parayı?'' diye sorar Osman Bölükbaşı. ''Köylülere atacağım sevinsinler'' diye yanıtlar İsmet Paşa'nın torunu. Osman Bölükbaşı cevabı patlatır: ''Git dedeni at da bütün Türkiye sevinsin bari''

Aynı bunun gibi ''olayları çarpıtan, ülkenin ilerlememesi için önüne her daim takoz koyan'' şu CHP zihniyetinden bir kurtulsak bütün Türkiye ve Ümmet-i Muhammed rahatlayacak vesselam!

Yine CHP'nin son nanesi olan ''cinsel istismar'' yasasını çarpıtma hadisesinden bahsediyorum. Türkiye çok büyük bir gerilimin eşiğinde. ''Hakaretler, yalanlar, iftiralar ve siyasi istismarlar''ın ardı arkası kesilmek bilmiyor. Toplumun sinir uçlarına dokunabilecek olaylar ''CHP kafalılar'' tarafından kasıtlı olarak ''çarpıtılıyor, algı operasyonlarına malzeme'' yapılıyor. Bizler de bu durumu toplum olarak iliklerimize kadar yaşıyoruz. Hatta bazen bilerek veya bilmeyerek galeyana bile gelebiliyoruz.

Bir kere olay CHP ve HDP'nin köpürterek anlattığı gibi değil. Öncelikle bunu bir kenara kaydedelim. Karşımızda her meseleyi ''siyasete alet eden, Türkiye'yi ayrıştıran, kutuplaştıran ve buradan hareketle kaos'' için halkı sokaklara dökmeyi planlayan bir CHP ve kankası HDP var.

Gerek muhalif medyada, gerekse sosyal medyada tartışılan ''cinsel istismar''la ilgili yasa teklifi her şeyden önce tecavüzcünün mağdurla evlenmesine dönük bir önerge değil. Bunun altını önemle çiziyorum.

Gelin önergenin metnine beraber bir göz atalım: ''Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın'' denilerek her şeyden önce tecavüzcüler devre dışı bırakılmış. Burada itiraza mahal olacak bir durum olmadığından devam ediyoruz: ''16/11/2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçundan..'' denilerek yasa teklifi belirli bir tarihle sınırlandırılmış. ''Cinsel istismar suçu'' denme mecburiyetinde kalınmasının nedeni hüküm giyenlerin bu suçla nitelenerek hüküm giymiş olması. Önergenin sürekliliği yok yani. Geleceği kapsamıyor. Peki bu durumu emekli memur ve bürokrat partisi olan CHP bilmiyor mu? Hınzır gibi biliyor elbette. Maksat müşteri memnuniyeti olsun... Buradan da tasarının geçmişte yaşanmış fiili bir mağduriyeti çözmeye dönük olduğunu anlıyoruz.

Aslında bu yasa teklifi ile, 18 yaşından küçük biriyle evlendiği için (dinî nikahla mesela) cinsel istismar suçundan hüküm giyen erkeğin içerden çıkartılarak kadının ve çocuğun mağduriyeti giderilmek isteniyor. Hepsi bu yani. Hınzırlık yaparak farklı bir anlam yüklemeye gerek yok.

Ülkemizde bu durumda olan ''3 binin üzerinde'' imam nikahı ile hayatını birleştiren ve daha sonra da cinsel istismar suçundan dolayı mahkeme tarafından yuvası dağıtılan aileler var. Demek ki, olay CHP'nin algı operasyonlarıyla göstermeye çalıştığı gibi değil kesinlikle.

Metnimize devam edecek olursak: ''Mağdurla failin evlenmesi durumunda, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir.'' Görüldüğü üzere önergenin amacı: Mezkur suçtan hüküm giyen erkeğin, mağdurla resmi nikah kıyma koşuluyla salıverilmesi söz konusu.

Devamında ''Zaman aşımı süresi içinde evliliğin, failin kusuruyla sona ermesi halinde fail hakkındaki hüküm açıklanır veya cezanın infazına devam olunur.'' denilerek hapisten çıkan erkeğin zamanaşımı süresince ''kafasına göre boşanmasının'' önü kapatılmış oluyor. Eğer erkek boşanmak isterse cezasını kaldığı yerden çekmek üzere yeniden hapse girmek zorunda. Fark ettiyseniz önerge kadının ve varsa çocuğunun mağduriyetini en az zararla ortadan kaldırmak istiyor.

Devamında ''Suça azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazının ortadan kaldırılmasına karar verilir." denilerek çocukları evlendiren ebeveynlerin cezalarını düşürüyor. Yani söz konusu (resmi olmayan) evliliğe bir şekilde aracı olan bireyler eğer hapiste ise dışarı çıkmalarına fırsat veriliyor.

Mevzuyu toparlayacak olursak: Söz konusu düzenleme; ''Tecavüzcüleri kesinlikle kapsamayan'' ve yalnızca ''18 yaşından küçük biriyle rızasıyla evlenenlere uygulanabilecek'' bir yasa teklifinden başka bir şey değil.

Biraz daha açacak olursak: Yaş şartı nedeniyle resmi nikah yapamamış kişilerin, daha sonra resmî nikahla evlenmeleri durumunda uygulanması söz konusu olacak bir yasa tasarısı.

Önergenin tek bir gayesi var: yalnızca ''dışarıdaki kadının, içerdeki kocanın, bu evlilikten doğmuş çocukların ve ailelerin'' mağduriyetini gidermek. Yani ortada fiilî bir mağduriyet var devlet de bunu bir şekilde ortadan kaldırmak istiyor.

Bu kadar izahtan sonra bu mevzuyu hala anlamayan veya anlamak istemeyen ''ya salaktır ya da asalak'' vesselam.

Aleyna Tilki

Aleyna henüz 16 yaşında. Çocuk yani. Barlarda, içkili mekanlarda şarkı söyleyip dans ediyor. Onu bu şekilde şehveti zirve yapmış erkeklerin önüne dekolte kıyafetlerle çıkarmak, şarkı söyletmek çocuk istismarı değil de nedir? Aleyna'nın bu durumuna itiraz eden CHP'li veya HDP'li birini gördünüz mü, duydunuz mu?

Hayır!

Nerede çocuk istismarından dolayı mangalda kül bırakmayan, ha bire tosun edebiyatı yaparak iktidara saldıran sosyal medya kalemşorları?

Mevzunun Twitter'da hashtag olması için orasını burasını yırtanlar nerede?

Zaten HDP'lilerin bu konuda diyeceği bir şey olamaz. Onlar önce Kandil dağına zorbalıkla götürdükleri sonra da PKK liderlerine peşkeş çektikleri kız çocuklarının hesabını versinler! Aslında mesele çocuk istismarı meselesi filan değil. Mesele ''Ak Parti'yi nasıl yıpratırız ve buradan Gezi gibi yeni bir kalkışmayı nasıl çıkartabiliriz'' meselesi.

Almanya

Almanya'da yürürlükteki yasalara göre gençlerin ''16 yaşından itibaren evlenmelerine'' izin veriliyor. Ancak bunun için diğer eşin 18 yaşını doldurmuş olması ve aile mahkemesinin de bu evliliğe izin vermesi gerekiyor.

Ayrıca Almanya'da devletin elinde resmi kayıtlarda ''bin 475'' evli çocuk var. Hatta bunların ''481''i 16 yaşın altında.

Buradan Türkiye'yi ayağa kaldıran soytarılara sesleniyorum. Buyurun Almanya'yı da çocuk haklarını istismar etmekle suçlayın.

Almanya hakkında Twitter'da taglar oluşturmaya çalışın. Yüreğiniz yiyorsa ''Sübyancı Almanya'' etiketiyle sosyal medyayı sallayın. Yemiyor değil mi? Zira gayeniz çocuk istismarı falan değil. Maksat ''toplum gerilsin ve sokağa çıksın sonra da her yeri yakıp yıksın'' meselesi.

İngiltere

İngiltere'de rıza yaşı 16 ile sınırlandırılmış durumda. Ancak ''yaşları birbirine yakın olan çocuklar istismarın olmadığı ve iki tarafın da eylemi onayladığı durumlarda suçlu kabul edilmiyor.''

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Yetişkinler çocuklarla birlikte olursa ceza alıyorlar. Ancak yaşları yakın çocuklar karşılıklı rıza ile iş pişirirlerse onlara ceza yok! (yani 16 yaşındaki erkekle 15 yaşındaki kız isteyerek bir halt yese ceza meza yok İngiltere'de!)

Türkiye'de yeri göğü inletenler, İngiltere'nin bu çocuk haklarını ihlal eden yasasına itiraz etsinler. Hatta totişleri yiyorsa İngilizleri ''sapıklıkla'' suçlasınlar!

Pizza Gate

Amerika şu sıralar Pizza Gate skandalıyla çalkalanıyor. Pedofili suçlarına neden olan kişinin pizzacı olması ve üyelerinin siparişlerini (çocuklarla ilişki taleplerini) pizza kodları ile vermelerinden dolayı skandal bu isimle anılıyor.

Üyeler arasında Clinton ve Obama'nın da bulunduğu, para ve mevki sahibi birçok Amerikalı olduğu iddia ediliyor.

Ayrıca iddialar arasında meselenin yalnızca ''pedofili meselesi olmadığı çocuklara işkence ve tecavüzün'' de söz konusu olduğu hatta işin sonunda ''çocuk katliamlarının'' bile yaşandığı belirtiliyor.

Alın size bu da emperyalizmin babası olan Amerika'dan bir örnek. Üstelik ortada yalnızca pedofili de yok. ''İşkence, tecavüz ve katliam'' gırla gidiyor bu skandalda.

Hatta araştırılsa ve peşine düşülse belki de ''Almanya'da kaybolan 9 bin mülteci çocuğun'' izine Pizza Gate davasında ulaşılabilecek.

Pizza Gate skandalı ile görüyoruz ki, aslında Batı, her ne kadar Müslümanları pedofili ile acımasızca suçlasa da asıl daha sapkın ve insanlık dışı eylemleri bizzat kendisi gerçekleştiriyor.

Ey CHP; maçan sıkıyorsa, nefesin ve gücün yetiyorsa buyur ABD'yi de hedef tahtasına oturt ve pedofili suçuna karışan Amerikalıları ''sapıklıkla'' suçla!

Ama nerde!

Hiç olacak iş mi?

Tasmalı piyonun, efendisine ''laf ebeliği yaparak suçlamada'' bulunduğu nerede görülmüş!

SON DAKİKA