kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
SERGEN BİZİ EZDİ
SERGEN BİZİ EZDİ
Takıma iki takviye şart
İNCİLER

SERGEN BİZİ EZDİ

"Sergen, menajersiz direkt bana geldi. Pazarlık bile yapmadık. Boş mukaveleye imza attı. Paraya önem vermeyen başka insan var mı?".

Beşiktaş Menajeri Sinan Engin, ligi, transferleri ve siyah-beyazlı takımdaki son gelişmeleri SABAH'a anlattı. Engin'le Amerika'ya gitmeden önce Sergen'in İzzet Çapa ile birlikte ortak açtığı Etiler'deki Apartment Cafe'de konuştuk:

* İlk yarıyı yenilgisiz, lider olarak bitirdiniz. G.Saray'a 14 puan fark attınız. Bu başarıyı nasıl değerlendiriyorsunuz?
"Bu, ekip çalışmasının zaferi. İnanç, organizasyon ve çalışma. Herkes üzerine düşeni iyi yapıyor ve bu sonuç çıkıyor. Rakiplerimizle aramızda bir fark bekliyorduk. Ancak G.Saray'la 14 puanlık bir farkı tahmin etmemiştim."

En zoru Gençler
* Lucescu'nun takımı korkak oynattığı iddiası var. Bunun nedeni bu ya da futbolun zevk vermemesi olabilir mi?
"Birincisi Lucescu korkak futbol oynatmıyor. Taktiğe bağlı oynamak, akıllı oynamak ne zaman korkaklık oldu? Şu anda yenilgsiz lideriz. Sanırım hiç kimse komple 9 kişiyle saldırılıp, 9 kisiyle savunma yapılan bir futbol anlayışını istemez. Körükörüne saldırıp yenilsek, açık versek daha mı iyi olur? Ki Beşiktaş zevk veriyor. Birçok insan Beşiktaş'ın tek forvet oynadığını sanıyor. Hayır. Biz üçlü forvet oynuyoruz. İlhan'ın arkasında Sergen'in, Tümer'in, Ahmed Hassan'ın oynadığı yerde bu futbolcuları ne olarak adlandıracaksınız? Biz bu futbolcularla mı defans yapıyoruz? Türkiye'nin en çok zevk veren futbolunu oynayan takımların başındayız."

* İlk yarı bitti. Şöyle maçları hatırladığınızda en kolay ve zor maç diyince akla hangileri geliyor?
"Ligin ilk maçı Samsun'da çok zorlanmıştık. Ahmed Hassan, bizi kurtarmıştı. G.Antep'ten çok korkuyorduk. İlk yarının bence bu anlamda en kolay maçı oldu. Antep'te muhteşem bir Tümer vardı. Diyarbakır maçı kolay olur diye düşünüyorduk. Mideme kramplar girdi. G.Birliği ile Ankara'da oynadığımız maçta ilk kez yenilebileceğimizi hissettim."

Derbilerde kazançlıyız
* Geçen yıl kaybınız olmayan derbi maçlarını bu kez kazanamadınız?
"Hayır çok kazançlıyız. Biz Kadıköy'de F.Bahçe maçında şampiyonluğu kazandık. Ben öyle düşünüyorum. O beraberlik hem rakibimiz hem de bizim açımızdan dönüm noktası olacak bir derbiydi. Oldu da... G.Saray maçlarına gelince bu ara daha büyük bir rekabet var aramızda. Hem hocanın oradan gelişi, hem de G.Saray'ın son yıllarda başarılı olması ve bizim onların elinden bunları almaya başlamamız rekabeti kızıştırdı."

* G.Saray'ın kazandığı başarıları kıyasladığınızda Beşiktaş'ın öne geçtiğini mi düşünüyorsunuz?
"Hayır, son yıllarda yükselen bir grafiğimiz var. Bu bir dalgalanma gibi. Biz G.Saray'ın ulaştığı başarıları daha mütevazi bütçelerle yapıyoruz. Çok fazla harcamadan yapıyoruz. Hagi, Popescu, Taffarel' yakalamak bir şanstı. O dönemde transferde Beşiktaş iyi yakalasaydı. Beşiktaş giderdi. Şimdi bizde yıldızların yeraldığı uyumlu bir kadro ve iyi yönetim var. Ve biz gidiyoruz. Sonuçlar ortada."

Boş mukaveleye imza
* Sergen'in performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
"Sergen'e zamanı geldi en ağır eleştirileri yaptım. 'Boğazına ip takmak gerek' dedim. Köpeğe mi benzetiyorsun deyip üzerime geldiler, Sergen telefon açtı, 'Abi ne yapıyorsun?' dedi. Burada ince bir espri vardı kimse anlayamadı. Sergen'in özel bir futbolcu olduğunu ve özel muameleye gerek olduğunu, kendi halinde bırkırsan onun yeteneklerinden faydalanamayacağımızı söyledim Sergen'le oğlumla, kızımla ilgilendiğimden daha fazla ilgileniyorum. Keşke diyorum. Sergen 25-26 yaşlarındayken Beşiktaş'ta buluşsaydık. Bir iki kilo verdi. Rize maçında 70, dakikada 60 metre depar atıyor. Devre 3-4 kilo daha verecek. Rize maçında gördünüz iddia ediyorum. Sergen ikinci yarı Türkiye Ligleri'ni futboluyla sallayacak."

* Sergen'in de sözleşmesi bitiyor. Son durum ne?
"Dün iki topa vuran futbolcular menajerlerle karşımıza çıkıyorlar. Sergen menajersiz direkt bana geldi. 'Ne yapıyoruz' dedi. Ne pazarlık yaptık, ne de bir başka bir şey. Hüsnü Güreli başkanım ve ben sözleşmeye fiyatın başına sadece tek bir rakam yazdık, arkasını oynadıkça sen dolduracaksın' dedik. O da attı boş mukaveleye. Bir adam paraya hiç mi önem vermez? Sergen bu hareketiyle bizi ezdi. Bizi, Beşiktaş'ı kimse ezemez. Bu hareketinin altında kalmayacağız. Sergen'e dedik ki çık oyna fiyatını kendin belirle."

Sergen pırlanta gibi
* Sergen saha dışında nasıl bir karakter, onu idare etmez zor değil mi?
"Sergen paraya değer vermeyen bir insan. Bu yüzden onu yakın markajla sevgiyle yönlendirebilirsiniz. Örneğin golden sonra yedek kulübesinde bana koşuyor 'İddiaya girdik' diye söylüyoruz. Aslında sevgisini paylaşıyor. Sergen'in bu performansa çıkmasında Hüsnü Güreli başkanımın çok büyük payı var. Güreli, Sergen'le ilgili istediğim hiçbir şeye hayır demedi. Sergen'in kardeşine bile ev aldık. Sergen'in mutlu olması çok önemli. Sergen dürüst bir insan. Sahadaki gibi dışarda da asil ve pırlanta gibi."

FATİH DOĞAN

DİĞER SPOR HABERLERİ
 İŞTE DAUMUN LİSTESİ
 Kalmak isterim ama oynayamıyorumki !
 CİDDİYE ALMAM
 Dürüst’e büyük destek
 Cordoba'nın kâbusu Aimar
 Pancu Şeref Kürsüsü'nde
 AİLE BOYU KARTAL
 9 numarayı boşaltın!
 Detroit bir var bir yok
 Yasağı kaldırmak için KARŞI ATAK
 Hakemlerimiz cok ŞIMARDI
 Ulusoy'a aile baskısı
 Günün İçinden
 F.bahçe Günlüğü
 Düren'den Yanal'a taş
 Beşiktaş Günlüğü
 Bilgili'den sert çıkış
 "Allah'ın bize bir lütfudur"
 Felipe işi tam ARAP SAÇI
 Arkan'ın itirafı
LEVENT TÜZEMEN
Terim'in gecesi
Üç yıl önce "Herşey Galatasaray için"...
VEDAT BAYRAM
Rüştü ve Fenerbahçe
F.Bahçe'nin eski, Milli takımımızın...
Derviş 'sorumlu muhalif'
Derviş 'sorumlu muhalif'
2004 bütçesi üzerinde CHP adına konuşan Kemal Derviş, iktidarı hem...
AKP'nin amazonları bürokrat kellesi istiyor
AKP'nin amazonları bürokrat kellesi istiyor
AKP'li bazı kadın vekiller Türk Telekom ile Gençlik ve Spor genel...
Şampiyon ata özel af geldi...
Şampiyon ata özel af geldi...
Doping cezası alan safkan yarış atlarının yarışlardan men cezası...
Vali Güler: Çok önemli açıklamalar yapacağım
İSTANBUL Valisi Muammer Güler, bir alışveriş merkezine bombalı...
Fatih Terim krize girdi!
Fatih Terim krize girdi!
Güçlü oyunculuğuyla herkesin sevdiği Demet Akbağ'ın önceki gün...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.