kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Pınar'ı sahnede kıskandım
Pınar'ı sahnede kıskandım
Gerçek aşkı Pınar ile yaşıyorum'
Jüri Gözüyle Özgür

Pınar'ı sahnede kıskandım

Akademi evinde Pınar ile yaşadığı ilişki ile dikkatleri üzerine çeken Özgür, şimdiden sokaklarda yürümekte zorluk çekiyor. Taksim'deki söyleşimiz sırasında birçok hayranı tarafından önü kesilen evin romantik çocuğu, her ne kadar bu durumu yadırgasa da kolay alışacağa benziyor.

Kim tahmin ederdi ki polis bir anne ile asker bir babanın çocuğu olan Özgür'ün henüz ilkokul yıllarında başlayan müzik tutkusunun bir gün bir yarışma ile gerçek olacağını... İlkokul yıllarında tahtaya çıkıp şarkılar söyleyen ve hep serseri yaşamaya özenen bir çocukluk geçiren Özgür bu durumu şöyle özetliyor: "Elime gitarımı alayım şehir şehir, bar bar şarkı söyleyip dolaşayım isterdim. Aslında benim karakterime ve aile yapıma hiç uymayan bir istekti bu. Ama ben böyle bir adam olmak isterdim"... Ailesinin, onun hiçbir zaman polis ya da asker olmasını istemediğini anlatan Özgür, "Onlar benim avukat ya da öğretmen olmamı tercih ederdi. Beni bir tek üniversiteye girmemde çok yönlendirdiler. Ben aslında konservatuvar istiyordum ama onlar müzik dışında bir şey okumamı istedi. Müziği riskli gördüler benim için. Kim derdi ki bir müzik yarışmasına katılıp bir şeyler yapabileceğimi?" yorumunu yapıyor kendisi için... Profesyonel bir müzik eğitimi almayan Özgür, gitar çalmaya dayısının ona İstanbul'dan gönderdiği gitarla başlamış. Hem canının çok sıkılması, hem de bu işe eğiliminin olması nedeniyle evde Pınar'a çaldığı gibi gitar çalmaya başlamış 15 yaşlarındaki delikanlı... Daha sonra eline gitarını alıp barlarda şarkı söylemeye başlamış Özgür. O dönemde okulu biraz aksatıyor ve müzikle ilgili hayaller kurmaya başlıyor bile... İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünde okuyan ve bu bölümün ihmale gelmediğini anlatan Özgür'ün şu an içinse amacı, alttan kalan iki dersini verip okulunu bitirebilmek.

AKADEMİ'Yİ ANNESİ İSTEMİŞ
Akademi'ye girme macerasını ise şöyle anlatıyor evin romantik çocuğu; "Akademi'yi annem fark etmiş. Sonra ben televizyonda gördüm. Annem ilk defa bir yarışmaya girmemi istedi. Daha önce üniversiteyi kazanıp eğitim almamı istiyorlardı. Müziğe eğilimli olan, ama kültür bakımından zayıf olan birçok insan var. Benim onlardan olmamı asla istemediler. Üniversiteye giriş sorununu aştıktan sonra problem kalmadı zaten. Elemeler başladı... Kaybedecek bir şeyim yoktu. Belki de kazanmamda onun etkisi vardır"... Evde önyargı ile baktığı kimse yok Özgür'ün. Ancak ona göre başta birçok insan ona ön yargılı bakmış. Bu konuda şöyle konuşuyor: "İlk tanıştığım kişilere biraz 'kıl' gelirim. Sivri konuşurum bazen. Sonradan kötü niyetli söylemediğimi, böyle olduğum için böyle konuştuğumu anlarlar".
Üç ay evde kalmanın kolay olmadığını belirten Özgür, Akademi'deki arkadaşları ile iyi anlaştığını, ancak en iyi arkadaşının Pınar olduğunu söylüyor. Pınar'ı ilk gördüğü gün çok hoşlandığını da söylemeden geçemiyor: "Erkek arkadaşı olmasaydı, aramızda bir şey olabilir diye de düşünmüştüm".
Özgür ilişkilerinin reklam olmadığını ispatladıklarını düşünüyor: "Bir şey bekleyerek yapmadım hiçbir şeyi. Benden hoşlanmasını bekleyerek hoşlanmadım ondan" diyerek bu ilişkiden bir çıkar aramadığının anlaşılması gerektiğini söylüyor. Akademi sırasında ona verilen şarkılarda biraz problem yaşadığını söylüyor bir de... Çünkü ona göre tarzı değildi söylediği şarkılar. Ancak bunun bir yarışma olduğunu da hiç aklından çıkarmıyor: "Yarışmada o parçaların söylenmesi gerekliydi onları söyledim. Normalde okuduğum şarkılar slow ağırlıklıdır ama yarışmada show gerekiyordu. Yine de ben tarzımı anlatabildiğime inanıyorum".

HAREKETLİ BİR İLİŞKİMİZ VAR
Özgür. konu Pınar'ın sahnede giydiği kıyafetlere gelince, kıskandığını itiraf edemeden geçemiyor. Bu konu hakkındaki fikrini de şöyle dile getiriyor: "Kıskanç bir adamımdır. Onaylamadım Pınar'a giydirilen kıyafetleri. Ama yapabileceği bir şey yoktu. O yaptığı şeyi zaten yakıştırıyordu kendisine. Aynı kıyafeti biri giyer çok basit durur. Pınar'da cici duruyordu. Onun lakabı 'Bıdık'tır. İnsanlar onu o şekilde sevdi, hala çok cici duruyor yaptığı birçok şey".
Belki şaşıracaksınız ama onlar ilişkilerinde sık sık kavga ediyor. Bunun da ilişkiye renk kattığını söylüyor Özgür: "Her an kavga edebiliriz, her an barışabiliriz. Çünkü o da benim gibi kıskanç biri, kıskançlık yapıp problem çıkardığı oluyor. İkimiz de çocukluk yaptığımızı biliyoruz. Çok hareketli bir ilişki yaşıyoruz. Sık sık tartışmalar yaşıyoruz. Ama hiç ayrılmadık"... Özgür yarışmadan neden elendiğini konusundaki tahminlerini şöyle sıralıyor: "Sahnede her parçayı teknik olarak doğru okumak vardır, parçaya ruh katmak bir de sahne şovunu doğru yapmak vardır. Benim biraz teknik bakımından problemim vardı. Ama teknik olarak çok doğru okumak için çabalasaydım ruhu kaybedecektim."

ÖYKÜ YAZICIOĞLU

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Hülya'yla birbirimizi tamamlıyoruz
 Şimdi indirimli alışveriş zamanı
 Bu fırsatları kaçırmayın
 Kara bulutlara dikkat!
 Beşiktaş Hobi Merkezi yazın da açık
 Caz Festivali'nde Bugün
 Bütün seksiliğim kocam için
 Şarkıcılığa adım attı
 Afrika rüzgarı estirdi
 Gizli arşivleri bavuldan çıktı
 Karikatürlü çöp konteynırları geliyor
 Shrek'in 2 prensesi Tokyo'da buluştu
HAKAN & UTKU
Yatak Diyalogları
- Hıdır... Hıdıııırrrr...
-...
AYŞE TÜTER
Kırışka
Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyip, şekerle...
REFİK DURBAŞ
Günümüz sanatçıları...
Resim Heykel Müzeleri...
Sağlıklı güneşlenmenin altın kurallarına dikkat!
Sağlıklı güneşlenmenin altın kurallarına dikkat!
İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Erman Tuncer, çocukların,...
Bronz ten
Bronz ten "out" beyaz ten "in
Bronz ten, güneş ışınlarının zararı sebebiyle artık moda olmaktan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.