|
|
|
|
|
|
"Pişiriyorum ama yemiyorum"
İskoçyalı şef aşçı Lorraine Sinclair, kendi evinde neredeyse hiç yemek pişirmiyor. "Kendi yemeklerimin tatlarının nasıl olduğunu biliyorum ve başka lezzetler tatmak istiyorum. Bu yüzden restoranları tercih ediyorum. Bütün gün yemeklerle iç içe olduğunuz zaman, eve gittiğinizde yemek yapmak istemiyorsunuz. Zaten evde de yemek yaparsanız, yemek bütün hayatınızı kaplıyor" diyor. Bütün gün yemekle profesyonel anlamda uğraşan, Sinclair'e soruyoruz:
* Sizin yolunuzu takip etmesi için eğittiğiniz insanlar var mı? Her zaman birilerini eğitiyorum. Şefseniz, yanınızdaki insanları eğitmeniz şart. Çünkü onlar sizin adınızı temsil ediyorlar. İnsanların, yemeklerinizden keyif almasını istersiniz ve bu yüzden ben yanımdaki herkesi en iyi şekilde eğitmeye çalışıyorum.
* İş ve özel yaşamınızda neler yemeyi seviyorsunuz? İş ortamında balık yapmayı seviyorum ama balık yemiyorum. Balıklarla değişik yemekler yapmak benim için büyük bir zevk. Özel hayatımda ise, Thai yemekleri yemeyi çok seviyorum. Baharatlı yemekler seviyorum ama İstanbul'da çoğu insan baharat sevmiyor galiba. Thai mutfağına bayılıyorum. Asya'da yaşarken alıştım. Kısaca özetlemek gerekirse; iş ortamında balığı, özel yaşamımda Thai mutfağını seviyorum. İstanbul'dan sonra bakalım, hangi ülkenin mutfağını seveceğim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|