Çikolatalı kurabiye
Unun ortasını havuz gibi açın. Yumuşatılmış tereyağı, yumurta, yoğurt, tozşeker, nişasta ve kabartma tozunu koyup, karıştırarak hamur yapın. Unlu düz bir yüzeyde hamur özleşene kadar 3-4 dakika kadar yoğurun. En az 20 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, ortasını hafifçe bastırarak çukurlaştırın ve 2 çay kaşığı damla çikolata koyup yuvarlayın. Ayırdığınız yumurta beyazını çırpıp kurabiyelerin üzerine sürün. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
MALZEMELER (10 kişilik) * 3,5 gram un * 125 gram oda sıcaklığında tereyağı * 3 adet yumurta * 3 çorba kaşığı yoğurt * 7 çorba kaşığı tozşeker * 2 su bardağından iki parmak eksik mısır nişastası * 1 çorba kaşığı kabartma tozu * 1 çorba kaşığı damla çikolata
|