kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
İncirli pasta
Türkmen dolması

Türkmen dolması

Patlıcanları düz bir zeminde hafif bastırarak ezin, ikiye bölün, içlerini bir tatlı kaşığı yardımıyla boşaltın. Kabakları da ikiye bölüp, içlerini boşaltın. Dolmalık biberleri sap kısımlarından hafif bastırarak tohumlu kısımlarını çıkarın. Soğanların dış kabuklarından 3 sıra kalacak şekilde ortalarını keskin kenarlı bir çay kaşığı yardımıyla çıkarın. Yaprakları bol suyla yıkayıp, kaynar suya batırın, 5 dakika tutup çıkarın ve fazla suyunu süzün. Çıkarttığınız patlıcan, kabak ve soğan içlerini ince ince kıyarak ayırın. Kıyma, kıyılmış patlıcan, kabak ve soğan içleri, domates ve biber salçası, sarmısak, bezelye, pirinç, maydanoz, nane, tuz, karabiber ve köriyi iyice harmanlayın. Hazırladığınız içle patlıcan, kabak ve biberleri çok sıkı olmayacak şekilde doldurun, yaprakları sarın. Kalın tabanlı ve derin bir tencereye önce antrikotları yayın, etlerin üzerine sırasıyla soğan-yaprak, biberyaprak, patlıcan-yaprak ve kabak-yaprak şeklinde dolmaları sıralayın. Patlıcan, kabak ve biber dolmalarını tencereye yatık olarak dizin. Limon suyu ve zeytinyağını küçük kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayıp, dolmaların üzerine gezdirin, düz bir servis tabağına kapatın. Çok kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Lavaş ekmeklerini düz bir tepsiye yayın, pişen dolmaları ters çevirerek lavaş ekmeklerinin üzerine çıkararak servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
*
250 gram kıyma
* 2 adet orta boy patlıcan
* 3 adet orta boy kabak
* 6 adet dolmalık biber
* 6 adet orta boy soğan
* 150 gram yaprak
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 10 diş sarmısak (ince kıyılmış)
* 6 çorba kaşığı bezelye
* 6 çorba kaşığı pirinç
* 7 sap maydanoz (ince kıyılmış)
* 7 sap nane (ince kıyılmış)
* Tuz, karabiber, köri (arzu edilen miktarda)
* 250 gram antrikot
* 2 adet limon
* 85 ml. zeytinyağı
* 2 adet lavaş ekmeği

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mutfakta lezzet güneşi   / 17-11-2004
 Lezzet Güneşi   / 16-11-2004
 Lezzet Güneşi   / 15-11-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 14-11-2004
 Ramazan sofrası   / 13-11-2004
 Ramazan sofrası   / 12-11-2004
 Ramazan sofrası   / 11-11-2004
 Ramazan sofrası   / 10-11-2004
 Ramazan sofrası   / 09-11-2004
 Ramazan Sofrası   / 08-11-2004
HAKAN & UTKU
Bu gece olmaz bahaneleri
Efendim malum gerekçedir. O...
AYŞE TÜTER
İncirli pasta
Yumurta ve 150 gram şekeri iyice çırpın.
Diyabet ve şişmanlık dayanışması akupunktur iğnesiyle bozuluyor
Diyabet ve şişmanlık dayanışması akupunktur iğnesiyle bozuluyor
Alternatif tıp yöntemlerinden biri olan akupunktur, diyabet...
Limon suyu şekeri düşürür mü? Diyabetli olan patates yiyebilir mi?...
Limon suyu şekeri düşürür mü? Diyabetli olan patates yiyebilir mi?...
Türk Diyabet Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, diyabet...
Tuğçe'den Kenan'a ev kazığı
Tuğçe'den Kenan'a ev kazığı
İki yıl aşk yaşayan ama geçen nisan ayında ayrılan Tuğçe Kazaz ve...
Zinnur, Hande'ye bir ayda 92 milyar kazandırıyor
Zinnur, Hande'ye bir ayda 92 milyar kazandırıyor
Bir dönem en çok kazanan oyunculardan biri olan ancak uzun süre...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.