|
|
Kuru börek
Unun ortasını havuz gibi açın. Tereyağı, tuz, su, yumurta ve kabartma tozunu katıp, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamur u 5 dakika yoğurup, örtün ve bir saat dinlendirin. Beyaz peynir, nişasta, maydanoz ve yumurta akını iyice karıştırın. Hamuru 3 eşit parçaya bölüp, 10x30 cm. ebatlarında açın. Yumurta sarısını zeytinyağı ile çırpıp, yarısını açtığınız hamurların üzerine sürün. Peynirli içi her bir hamurun ortasına yayın. Hamurların kenarlarını harcın üzerine katlayın. Kenarlarını ve üstünü hafifçe bastırın. Yağlanmış fırın tepsisine kat yerleri tepsiye gelecek şekilde yerleştirin. Kalan yumurta sarısını hamurların üzerlerine sürün. Isıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Soğuduktan servis yapın.
MALZEMELER (20 dilim) * 500 gram un (elenmiş) * 6 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş) * 1 çay kaşığı tuz * 1 su bardağı su (ılık) * 1 adet yumurta * 1 çay kaşığı kabartma tozu * 100 gram beyaz peynir (ufalanmış) * 1 tatlı kaşığı nişasta * Yarım demet maydanoz (kıyılmış) * 1 adet yumurta (beyazı, sarısı ayrılmış) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı
|