Mutfakta lezzet güneşi
Kıymalı polenta Kaynar suya tuzu katıp, mısır ununu yavaşça ve çırparak ilave edin, orta ateşte 3 dakika pişirin. Tereyağını ilave edip, karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Islatılmış fırın kabına, 1 cm. kalınlığında döküp soğutun. Keskin bir bıçakla 10x10 cm. ebatlarında kesin. Kıymayı büyük bir tavada, orta ateşte karıştırarak, yaklaşık 10 dakika soteleyip, yağını süzün. Isıtılmış yağda sarmısakları hafif yumuşayıncaya kadar 2-3 dakika soteleyin. Domatesleri ekleyip hafif ezin, mercanköşk, tuz ve karabiberi ilave edip, orta ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, sos hafif koyulaşıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Sotelenmiş kıymayı ilave edip, harmanlayın. Mısır unlu dilimlerin üzerine sırasıyla peynirin yarısını ve kıymalı harcı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirip, kalan peyniri serpin. Peynirler eriyinceye kadar 1-2 dakika daha fırında tutup, servis yapın.
MALZEMELER (36 adet) * 1 lt. su (kaynar) * 1 çay kaşığı tuz * 250 gram mısır unu * 1 çorba kaşığı tereyağı * 250 gram kıyma * 1 çay bardağı zeytinyağı * 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) * 6 adet domates (küçük küp doğranmış) * 1 çay kaşığı mercanköşk * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 300 gram cheddar peyniri (rendelenmiş)
Salamlı kek Isıtılmış bir çorba kaşığı yağda karıştırarak salamları 2-3 dakika soteleyin. Kalan yağ, yumurta ve yoğurdu mikserle 5 dakika çırpın. Sotelenmiş salamları, un, kabartma tozu, nane ve pul kırmızıbiberi ekleyip, iyice karıştırın. Yağlanmış 20 cm. çapında kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. En az 30 dakika dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER (12 dilim) * 1 paket hindi salam (iri doğranmış) * 1 çay bardağı sıvıyağ * 4 adet yumurta * 1 su bardağı yoğurt * 250 gram un (elenmiş) * 1 çorba kaşığı kabartma tozu * 1 tatlı kaşığı nane * 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber * 1 çay kaşığı tuz
Patatesli omlet Patatesleri yıkayıp, yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Kabuklarını ayıklayıp, soğutun ve dilimleyin. Isıtılmış yağda soğanları yumuşayıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Salamları katın, 1-2 dakika daha soteleyin, patatesleri ilave edin ve tavayı sallayarak hızlı ateşte 5 dakika daha pişirin. Bir kapta yumurta, süt, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve muskatı çırpın, tavadaki malzemelerin üzerine döküp 3-4 dakika pişirin. Ters çevirerek diğer tarafını da 3-4 dakika pişirip, sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 kg. patates * 1 adet soğan (iri doğranmış) * 50 gram tereyağı * 6 dilim tavuk salam (iri doğranmış) * 3 adet yumurta * 3 çorba kaşığı süt * Tuz, karabiber * Tatlı kırmızıbiber * Muskat (rendelenmiş)
|