Lezzet Güneşi
Portakal tatlısı Portakalların kabuklarını beyaz kısımlarını almadan rendenin ince tarafı ile rendeleyin. 2 adet portakalın suyunu sıkıp, ayırın. Bisküvi, portakal kabuğu, üzüm, kabartma tozu, yumurta, yoğurt ve bir su bardağı tozşekeri iyice karıştırıp, yağlanmış 20x30 cm. ebatlarında bir fırın tepsisine yayın ve kaşığın tersiyle bastırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. 2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyin. Kalan şekeri ayırdığınız portakal suyunda eritin, şurup koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatın. Dilimlediğiniz tatlıların üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER (8 dilim) * 2 paket pötibör bisküvi (iri kırıklanmış) * 7 adet portakal * 1 çay bardağı kuru üzüm (sultani) * 2 adet yumurta * 1 çay bardağı yoğurt * 2 su bardağı tozşeker
|