Fırında makarna
Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün ve bir kaba alın. Unu yağda sararıncaya kadar kavurun, ateşten indirip, süt ve yumurta ile karıştırarak sosunuzu hazırlayın. Ayrı bir kapta beyaz peynir ve maydanozu harmanlayın. Bir fırın kabına sırasıyla makarna, sos ve maydanozlu peynir karışımının üçte birini kat kat yayın ve malzemeler bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. En üste kaşar peyniri serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 paket kalın spagetti * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * Yarım kahve fincanı un * 2 su bardağı süt * 3 adet yumurta * Yarım su bardağı beyaz peynir (ufalanmış) * Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış) * 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
|