kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

MUTFAKTA Lezzet Güneşi

Asmada barbun
Zeytinyağı, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, sarmısak ve mercanköşkü karıştırın. Balıkları bir kaba koyup, karışımı üzerlerine dökün. Streçle kapatıp, buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Balıkları marinatın içinden alın ve iyice süzüp, marinatı ayırın. Her bir balığı 2 adet asma yaprağı ile sıkıca sarıp, üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürün. Balıkları ızgarada pişirin. Arzu ederseniz kızarmış patates, zeytin ve roka salatası ile birlikte servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 su bardağı portakal suyu
* 2 tatlı kaşığı portakal kabuğu (ince rendelenmiş)
* 2 diş sarmısak (ince doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı kuru mercanköşk
* 12 adet barbun balığı
* 24 adet asma yaprağı
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı

Çıtkırıldım
Etlerin her birini verev 4 eşit parçaya bölün. Yumurta, karabiber, sarmısak ve hardalı pürüzsüzleşene kadar çırpın. Etleri, yumurtalı karışıma batırıp, mısır gevreğine bulayın. Sallayarak fazlalıkları dökün. Fırın tepsisini folyo veya fırın kağıdı ile kaplayın ve etleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Mısır ununu su ile karıştırarak açın, şeker, limon ve portakal sularını da karıştırarak ilave edin. Karışım orta ateşte kaynayıp, koyulaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin ve ateşten alıp, soğutun. Etlerin üzerine mısır unlu sosu dökerek servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 2 adet piliç göğüs (derisiz)
* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 1/4 tatlı kaşığı karabiber
* Yarım tatlı kaşığı sarmısak (dövülmüş)
* 1/4 tatlı kaşığı toz hardal
* 25 gram mısır gevreği (ufalanmış)
Sos:
*
2 tatlı kaşığı mısır unu
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 2 çorba kaşığı su
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 1 kahve fincanı portakal suyu

Kaynana kalbi
Unun ortasını havuz gibi açın. Tereyağı, yumurta, kabartma tozu, beyaz peynir koyup, una yedirin. Düz ve unlu bir yüzeyde yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Üzerini, mutfak havlusu ile örtüp, en az 15 dakika dinlendirin. Hamuru unlu bir yüzeyde 1 cm. kalınlığında açın ve kalp şeklindeki kalıplarla kesip, yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Yumurta sarısı ve suyu iyice çırpıp, hamurların üzerine sürün. Pul kırmızıbiber serpip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

MALZEMELER (45 adet)
* 3 su bardağı un (elenmiş)
* 200 gram tereyağı (eritilmiş)
* 1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı kabartma tozu
* 100 gram beyaz peynir
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 çorba kaşığı su
* 1 çorba kaşığı pul kırmızıbiber

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 09-01-2005
 Lezzet Güneşi   / 08-01-2005
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 07-01-2005
 Lezzet Güneşi   / 06-01-2005
 Lezzet Güneşi   / 05-01-2005
 Lezzet Güneşi   / 04-01-2005
 Lezzet Güneşi   / 03-01-2005
 Yeniyıl çorbası   / 02-01-2005
 Lezzet Güneşi   / 01-01-2005
 Karlı dağdaki ateş   / 31-12-2004
AYŞE ÖZYILMAZEL
Efelerin efesi
Cumartesi cumartesi bol güneşli havayı...
HAKAN & UTKU
Soyun dünyalı biz dostuz
- Nezahat ne işimiz var bizim...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Anne gel! Korkuyorum
Bu örnekler çoğaltılabilir. Peki...
AYŞE TÜTER
MUTFAKTA Lezzet Güneşi
Asmada barbun
Zeytinyağı,...
Sorunu olsun olmasın her çocuğa 2 yaşında göz muayenesi şart!
Sorunu olsun olmasın her çocuğa 2 yaşında göz muayenesi şart!
Hipermetropi erken teşhis edilmediğinde, göz tembelliğine yol açıyor.
'Ağır' konuk!
'Ağır' konuk!
Çiçeği burnunda modacı Siren Ertan ile sevgilisi Gökhan...
Bakıma girdi!
Bakıma girdi!
New York'taki "One Model Management" ajansı ile anlaşma...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.