Koyun eti külbastısı
Fileto doğranmış etleri tuzlayın, kömürde ya da fırın ızgarasında pişirin. Pişirirken kurumaması için bir fırçayla her iki tarafa da erimiş tereyağı sürün. Sakızı havanda dövün, sarmısakları ayıklayın. Etleri fazla derin olmayan bir tencere veya tepsiye dizin. Üzerine sarmısakları, sirkeyi ve et suyunu dökün. Dövülmüş sakızı, kimyonu, karanfili, tuz ve karabiberi ekleyin ve yumuşacık oluncaya kadar orta ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin. Külbastınız hazır olduğunda tencerede az bir sos kalmış olmalı. Fazla suyu varsa kuvvetli ateşte çektirin veya ateşten almadan önce, 1 tatlı kaşığı nişastayı yemek suyunda ezip ekleyin.
(4-6 kişilik) * 1 kg. kemiksiz fileto şeklinde kesilmiş koyun eti * 8-10 diş sarmısak * 3 kahve fincanı sirke * 60 gr. tereyağı * 1 su bardağı et suyu * 1/2 çorba kaşığı toz karanfil * 1/2 tatlı kaşığı kimyon * 1/2 tatlı kaşığı tarçın * 3-4 tane damlasakızı * 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
|