Fırında soğan salatası
Alüminyum folyoyu ikiye katlayıp, fırın tepsisine koyun. Soğan, kırmızıbiber ve yeşil biberi harmanlayıp, alüminyum folyonun ortasına koyun. Zeytinyağı, sirke, bal, karanfil, tuz ve karabiberi küçük kapaklı bir kavanozda çalkalayarak iyice karıştırıp, soğanların üzerine gezdirin. Soğanların üzerlerini ve kenarlarını, alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kekik serperek servis yapın. (4 kişilik) * 500 gr. soğan (piyaz doğranmış) * 1 adet etli kırmızıbiber (küçük küp doğranmış) * 1 adet yeşil biber (iri doğranmış) * 1 çay bardağı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı sirke * 1 tatlı kaşığı bal * 2 tane karanfil * Tuz, kırmızıbiber (arzu edilen miktarda) * 1 çorba kaşığı kekik * 1,5 m. alüminyum folyo
|