Nohutlu ekmek
Nohutları 2 saat soğuk suda bekletin. Süzüp, kabuklarıyla beraber robotta iri olarak kıyın. Unun ortasını havuz gibi açıp, nohutları koyun. Nohutların üzerine sıcak suyu ilave edip, sadece nohut ve suyu, unu bulaştırmadan hafifçe karıştırın. Üzerine kapak kapatıp, mutfak havlusuna sararak, oda sıcaklığında bir gece bekletin. Bekletilen malzemeye 1 fincan zeytinyağı, süt ve tuz ilave edip, yoğurun. Hamurdan küçük yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, yağlanmış tepsiye yan yana, aralıksız dizin. Üzerine bir çorba kaşığı zeytinyağı sürüp, 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
(6 kişilik) * 1 su bardağı nohut * 3.5 su bardağı un * 1 su bardağı su (sıcak) * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 1/2 su bardağı süt * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 tatlı kaşığı tuz
|