kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Köfteli enginar
Taze enginarları çanak şeklinde ayıklayıp haşlayın ve fırın kabına dizin. Zeytinyağı, 1 su bardağı tavuk suyu, domates, limon suyu ve karabiberin yarısını harmanlayıp, 2-3 dakika kaynatın. Sarmısakları ve dereotunun yarısını ilave edip, ateşten alın. Enginarların üzerine hazırladığınız sostan 1 çorba kaşığı dökün. Kıyma, kalan dereotu, galeta unu, soğan ve kalan karabiberi harmanlayıp, iyice yoğurun. Enginar çanakları büyüklüğünde 6 adet ince yassı köfte hazırlayıp, domatesli enginarların üzerine koyun. Kalan domates sosunu üzerine dökün, aralarına kalan piliç suyunu gezdirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, köfteler kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

(6 kişilik)
*
6 adet çanak enginar
* 1 paket piliç kıyma
* 6 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2,5 su bardağı tavuk suyu
* 2 adet domates (karpuz doğranmış)
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 1,5 tatlı kaşığı karabiber
* 8 diş sarmısak
* 1 demet dereotu (kıyılmış)
* 1/2 çay bardağı galeta unu (bayat ekmek kırığı)
* 1 adet orta boy soğan (ince rendelenmiş)
* Tuz

Güveçte havuç
Süslemek için ayırdıklarınız hariç bütün malzemeleri bir araya getirip, bir güvece dökün. Tereyağından bir parça ayırdıktan sonra, kalanını sebzeler, süt, tozşeker, tuz ve karabiber ile harmanlayıp, bir güveç kabına alın. Üzerine fıstık kırıklarını ve ayırdığınız tereyağını koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kahverengileşene kadar 30 dakika pişirin.

(6 kişilik)
*
500 gr. havuç (üçgen kesilmiş)
* 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
* 1 adet küçük boy yeşil biber (ince kıyılmış)
* 2/3 su bardağı süt
* 4 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı yerfıstığı (iri dövülmüş)
* 100 gr. yumuşak tereyağı (çok az bir kısmı süslemek için ayrılacak)
* Tuz, karabiber

Erikli pelte
Eriği su ile kaynatıp, süzün, suyunu ayırın. Nişastayı 4 çorba kaşığı su ile ezin. Erik suyu ve şekeri kaynatın, sulandırdığınız nişastayı katıp 5 dakika daha pişirin. Kıyılmış bademi ekleyip, küçük porsiyonluk kaselere boşaltın. Soğutup pelteleştikten sonra servis yapın.

(4 kişilik)
*
500 gr. erik
* 4 su bardağı
* 3 çorba kaşığı nişasta
* 1,5 bardağı tozşeker
* 50 gr. badem (beyazlatılıp, ince kıyılmış)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Körili piliç çorbası   / 12-09-2005
 Lezzet Güneşi   / 11-09-2005
 Yoğurtlu fasulye çorbası   / 10-09-2005
 Patates ezmeli çorba   / 09-09-2005
 Palamut fırın   / 08-09-2005
 Kara lahana dolması   / 07-09-2005
 Lezzet Güneşi   / 06-09-2005
 Sosisli ekmek   / 05-09-2005
 Lezzet Güneşi   / 04-09-2005
 Lezzet Güneşi   / 03-09-2005
RAHŞAN GÜLŞAN
Psikolojimi bozdun Metin!
Ben tutucu bir insanım.
HAKAN & UTKU
Acar çapkın Erdal Acar ne yapmak istedi?
'Photoshop'...
SEDA KAYA GÜLER
Televizyon dizilerinde devrim...
Geçtiğimiz dönemin en...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Köfteli enginar
Taze enginarları...
Düzenli bir tansiyon için 45 dakika 'Kalp Yogası' yeterli
Düzenli bir tansiyon için 45 dakika 'Kalp Yogası' yeterli
Strese karşı etkili olan yoga, aynı zamanda kan basıncını,...
Bembeyaz bir masal başlıyor: Beyaz Gelincik
Bembeyaz bir masal başlıyor: Beyaz Gelincik
atv'nin yeni sezonda ekrana gelecek olan yapımlarından 'Beyaz...
Kendi kendine rol kesiyor
Kendi kendine rol kesiyor
Seyircinin şimdiye kadar kendisinin çektiği filmlerden sadece binde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.