Lezzet Güneşi
Patates köftesi
İFTAR
Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Çatalla ezip, püre haline getirin. Tuz, karabiber ve muskat ekleyip yoğurun. Ispanağı soğanla soteleyin. Hiç suyu kalmayacak şekilde pişirdikten sonra ıspanağı ocaktan alın. İçine peynir ve karabiberi ilave edip, karıştırın. Patatesten ceviz büyüklüğünde parça koparıp, elle açın. Bir tatlı kaşığı harçtan koyun. Köfte şekli verin. Hepsini bu şekilde hazırlayıp, önce una, sonra yumurtaya bulayın ve kızartın.
* 500 gram patates * 250 gram ıspanak * 1 soğan rendesi * Tuz, karabiber * 2 çorba kaşığı beyazpeynir * 2 çorba kaşığı un * 1 yumurta * Kızartmak için sıvıyağ
Beşamelli börek
SAHUR Yufkayı düzgün bir yere yayın. Un ve yağı hafif kavurup, sütü devamlı karıştırarak azar azar ilave edin. Bu beşamel sosu yufkaların yarısına spatulayla sürün. Yufkanın diğer yarısını beşamel soslu yufkanın üzerine gelecek şekilde üzerine kapatın. Bu yufkayı sekiz eşit parçaya bölün. Salam ve dil peynirini küçük küçük doğrayın. Bu malzemeyi yufka dilimlerinin arasına koyup, kalınca sigara börekleri sarın. Beşamelli börekleri önce yumurtaya sonra galetaya batırıp, kızartın.
* 1 adet yufka * 125 gram salam * 125 gram dil peyniri * 1 adet yumurta ve galeta unu
Beşamel sos için * 60 gram margarin * 60 gram un * 1 su bardağı süt
Limonlu incik
İFTAR Kırmızıbiber ve kekiği, yarım limonun suyu ve 2 diş ezilmiş sarmısakla karıştırın. İncikleri üzerine sürün. Tencereye alıp, 45 dakika ağır ateşte pişirin. Patates püresi ya da haşlanmış sebzeyle servis yapın.
* 4 adet kuzu incik * Yarım limon * 2 diş sarmısak * Kırmızıbiber, kekik
|