kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
SSK'lı hastaya lüks göz tedavisi
Nalburluktan en gözde patronluğa
192 dünya ülkesini teknolojide geride bıraktık

Nalburluktan en gözde patronluğa

* Eray Bey 20 yıl önce ne yapıyordunuz; doktor olmadığınız halde göze özel bir hastane açmayı nasıl düşündünüz?
Bundan yirmi yıl önce nalburluk yapıyordum. Hem de gece gündüz hiç durmadan çok zor şartlar altında çalışıyordum. Tek hedefim başarılı bir ticaret adamı olmaktı. Zaman geçince bunu nalburlukla olamayacağını anladım. Nalbur dükkânımı sattım ve elimdeki paranın tamamıyla inşaat işine girdim. İnşaat işinde kazanıyor kazandıkça da İstanbul'da yeni arsalara yatırım yapıyordum. 1989'da bugünkü Avrupa Hastanesi'nin olduğu arsayı satın aldım. Oraya bir işhanı yaptım ama bir türlü satamıyor, istediğim şartlarda kiraya veremiyordum. Bir gün bir doktor grubu geldi ve benden o binayı hastane olarak istedi. Anlaşamadık. Bunun üzerine bana ortaklık teklif ettiler. Ben de şartlarımı söyledim ve böylece bu işle ilk defa sağlık sektörüne girdim. Avrupa Hastanesi'ni 1991 yılında hizmete açtık. 92'de hastane çok hızlı çalışmaya başladı ve kapasite yüzde 110'lara çıktı. Daha sonra hastane işini büyütmeye karar verdim tüm hazırlıkları yaptık. Yeni hastaneyi açarken 94 krizi patladı doktorların hepsi korkup kaçtı. Dokuzuncu Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel ile çok iyi bir dostluğumuz vardır. Bir gün Çankaya'da oturuyoruz; sağlık sektörünü özlediğimi söyledim kendisine 'Bak Eray' dedi. 'Türkiye'de bir iş yapacaksan, göz ile ilgili bir iş yap. Unutma Türkiye'de 70 milyon nüfus var, 140 milyon da göz var insanlarda..' İşte o an şekillendi Dünya Göz Hastanesi benim beynimde. Levent'teki ilk hastane için 4-5 aylık bir fizibilite çalışması yaptık. 6 ay gibi bir zaman içinde de 4 bin 500 metrekarelik hastaneyi 8.5 milyon dolarlık bir yatırımla 1996'nın Mart ayında Türkiye'nin ilk göz hastanesi olarak açtık. Ama Türkiye'de yapılmamış bir şeyi yaptık burada. Gözü branşlaştırdık. Bu işi yaparken göz ile ilgili alt yapısı geniş ülkelerde araştırmalar yaptık. En büyüğünün daha büyüğünü yapmaya karar verdik. Levent'teki Dünya Göz Hastanesi, ilk yılın sonunda talebe cevap veremeyecek hale gelmişti. Anadolu'nun dört bir yanından gelen hastalar la ve giderek artan talep karşısında yeni şubeler açmak kaçınılmaz olmuştu.

100 MİLYON EURO'LUK YENİ YATIRIM
* Son 10 yılda Dünya Göz ne kadar büyüdü?
Dünya Göz Hastanesi ilk olarak 1996 yılında Levent'te 4 bin 500 metrekare kapalı alan üzerinde kuruldu. Bugün toplam 30 bin metrekare alanda ayda 20 bin muayene, 5.000 lazer ve göz ameliyatı gerçekleştiriyor. Levent, Feneryolu, Etiler, Ataköy, Altunizade, Berlin ve Amsterdam'da hizmet veren hastaneler ve kliniklerin ardından Etiler ve Ankara Tunus Caddesi'nde 2 yeni hastanesini 2006 yılı içinde hizmete açacağız, Türkiye' de 7, Avrupa'da 2 noktadaki hastaneler ve kliniklerimiz ile hizmet veriyoruz. Hastanemiz, Avrupa ile Asya'nın birleştiği noktada bulunan Türkiye'nin ilk branş hastanesi. Dünya Göz Hastanesi, sağlık sektörünün gelişimi için şu ana kadarki 7 noktadaki hastaneler ve kliniklerine ilave olarak 2006 yılında açacağı 2 yeni hastanesi ile 100 milyon Euro'luk bir yatırım. Hastanemiz, kurulduğu günden bu yana Avrupa'nın her köşesinden gelen yabancı hastalara sağlık hizmeti vererek Türk ekonomisine ile 10 milyon Euro katkı sağladı. Gelecekte Türk turizmine yılda 20 milyon Euro katkı sağlaması hedeflenmekteyiz. Gelecek yıl açılacak iki yeni hastanemiz ile birlikte; Toplam 45 bin metrekare kapalı alanı, tüm göz sorunlarını içeren 11 ayrı branş, 240 seçkin hekimi, 1.200 nitelikli personel, günde 29 Ameliyathanede 800 ameliyat kapasitesi, 15 Excimer cihazı, yüz binlerle ifade edilen ameliyat deneyimi ile ayda 40.000 göz muayenesi ve 10.000 lazer yapacak.

* Yurtdışından gelen hastalar sizce yeterli sayıda mı; sayıları ne zaman artar?
192 dünya ülkesinde göz sağlığı branşında Dünya Göz Hastaneleri büyüklüğünde bir hastane yok. Şu an da Dünya Göz Hastanesi, Avrupa'da pek çok ülkedeki temsilcilikleriyle, web sitesi üzerinden sağladığı on-line rezervasyon sistemiyle yılda ortalama 10 bin yabancı hastayı ağırlıyor. Gelecekteki yatırımlarımız ve Sağlık Turizmi projelerimiz ile yılda 20 bin yabancı hastaya hizmet vermeyi planlıyoruz.

1 2 3 4 5
 
DİĞER HABERLERİ
 Mum ışığından Robotlu ameliyata
 Laboratuvarda organ üretilecek
 "Türkiye'nin Hopkins'i olacağız"
 Avrupa'dan hasta göçü başladı
 50 bin tüp bebeğimiz var
 Türkiye en 'göz'de ülke oldu
 20 yıl önce katarakt ameliyatı vahşetti
 Hakkınız var çünkü hastasınız. Hakkınızı aramanın yolları
 Özel hastaneler yatırım atağına başladı
 Hedefimiz sağlıklı demir gibi Türkiye
 Hedef Güneydoğu'da 'Versace'li' hastaneler
 Sağlıkta devlet tekeli bitmeli
 20 yılda hastalıklar değişti
 Bakırköy Belediyesi Türkiye'de ilklere imza attı
 Akıllı sağlık hizmeti BAKKART
 Bakırköy'e Ücretsiz Halk Eczanesi….
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu