kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Salamlı tost
Mısır gevrekli kurabiye

Lezzet Güneşi

Fırında biberli balık
Balığın yüzgeçlerini çıkartıp, büyük, yapışmayan ve metal olmayan bir kaba yerleştirin. Limonun bir kenarından 2 adet ince dilim keserek ayırın. Kalan limonun suyunu balığın üzerine sıkıp, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin. Üzerini kapatarak 2 saat buzdolabında dinlendirin. Balığı alabilecek büyüklükte, sığ bir fırın kabını hafifçe yağlayın. Tabanına patateslerin yarısını yerleştirip, üzerine sarmısak, maydanoz, soğan ve biberleri serpin. Tuz, karabiberi katıp, kalan patatesleri de en üste yayın. Su ve kalan zeytinyağını döküp, üzerini folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin. Fırının ısısını 220'ye çıkarın. Balığın içine ve dışına tuz sürüp, defne yapraklarını yerleştirin. Balığın üzerine enine 3-4 çizik atın ve ayırdığınız limonları 2'ye keserek yerleştirin. Balığın limonlu tarafı üste gelecek şekilde patateslerin üzerine yerleştirip, üzerini kapatmadan yaklaşık 30 dakika pişirin. Kekik dallarıyla süsleyerek servis yapın.

4 kişilik

*
1250 gr. bütün balık

* 1 adet limon

* 3 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1 kg. patates (ince dilimlenmiş)

* 3 diş sarmısak (ince dilimlenmiş)

* 3 çorba kaşığı maydanoz (ince doğranmış)

* 1 adet kırmızı soğan (ince dilimlenmiş)

* 1 adet küçük boy kurutulmuş kırmızı biber ince doğranmış)

* 1 adet etli kırmızı biber (çekirdekleri çıkartılmış, ince halka doğranmış)

* 1 adet sarı dolmalık biber (çekirdekleri çıkartılmış, ince halka doğranmış)

* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

* 1 çay bardağı su

* 2 adet defne yaprağı

* 3-4 dal taze kekik

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 18-01-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 17-01-2006
 Vişneli ekmek kadayıfı   / 16-01-2006
 Lezzet Güneşi   / 14-01-2006
 Lezzet Güneşi   / 13-01-2006
 Portakallı kek   / 12-01-2006
 Sebzeli kuru sote   / 11-01-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 10-01-2006
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 09-01-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 07-01-2006
RAHŞAN GÜLŞAN
Güzel olmuş be Feridun...
İlk başta çok kolay değildi...
HAKAN & UTKU
Ağca'nın mavi kazağıyla konuştuk
- Merhaba mavi kazak. -...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Fırında biberli balık
Balığın...
Yaramazlıkla zekânın hiçbir bağlantısı yok
Yaramazlıkla zekânın hiçbir bağlantısı yok
Yaramaz çocuğun zekâ yönünden normal çocuktan farkı yoktur. Sadece...
Şöhret olmak için neleri feda ettiler?
Şöhret olmak için neleri feda ettiler?
'Ünlü olmak için neleri feda edersiniz?' konusunu gündeme getiren...
Sosyeteyi geri çeviriyor
Sosyeteyi geri çeviriyor
Mehmet Tuna'nın psikolog eşi Şehnaz Tuna, hastası olmak isteyen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.