kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Koyun eti külbastısı
4-6 kişilik
*
1 kg. kemiksiz fileto şeklinde kesilmiş koyun eti
* 8-10 diş sarımsak
* 3 kahve fincanı sirke
* 60 gr. tereyağı
* 1 su bardağı et suyu
* 1/2 çorba kaşığı toz karanfil
* 1/2 tatlı kaşığı kimyon
* 1/2 tatlı kaşığı tarçın
* 3-4 tane damlasakızı
* 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
Fileto doğranmış etleri tuzlayın, kömürde ya da fırın ızgarasında pişirin. Pişirirken kurumaması için bir fırçayla her iki tarafa da erimiş tereyağı sürün. Sakızı havanda dövün, sarmısakları ayıklayın. Etleri fazla derin olmayan bir tencere veya tepsiye dizin. Üzerine sarmısakları, sirkeyi ve et suyunu dökün. Dövülmüş sakızı, kimyonu, karanfili, tuz ve karabiberi ekleyin ve yumuşacık oluncaya kadar orta ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin. Külbastınız hazır olduğunda tencerede az bir sos kalmış olmalı. Fazla suyu varsa kuvvetli ateşte çektirin veya ateşten almadan önce, 1 tatlı kaşığı nişastayı yemek suyunda ezip ekleyin.

Susamlı halka
4-6 kişilik
*
1 su bardağı eritilmiş, soğutulmuş margarin
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 kahve fincanı su
* Aldığı kadar un
* Susam, tuz
Hamur yoğurma kabına yağı, suyu ve tuzu koyduktan sonra, yavaş yavaş unu ilave edin. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un eklemeye devam edin. Hamuru 1 saat yoğurun veya robotta 18 dakika çırpın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, iki avucunuz arasında işaret parmağı genişliğinde çubuklar yapın. İki ucu birleştirip halka şekli verin. Susama batırıp, önceden ısıtılmış (120 derece) ılık fırında 15 dakika pişirip, fırın kapağını açın. Üzerine yağlı kağıt veya alüminyum folyo koyup, 10 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın.

Ekşili pancar çorbası
6-8 kişilik
*
2 adet soğan
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 demet pancarın sap kısımları
* 2 çorba kaşığı un
* 8-10 bardak su 1 su bardağı haşlanmış nohut
* Yeteri kadar tuz, karabiber
* 1 çorba kaşığı fesleğen
* 1 çorba kaşığı koruk ekşisi veya limon suyu
Soğanları küp küp doğrayıp, tencereye alın. Yağ ve salçayı ekleyip, soğanlar pembeleşene dek soteleyin. Ardından pancar saplarını ince ince kıyıp, tencereye aktarın. Suyunu çekene dek kavurun. Hemen suyunu ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca nohutları, tuz, karabiber ve koruk ekşisini ekleyip, 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alınca fesleğen serperek, servis yapın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ton balıklı ekmekler   / 26-01-2006
 Akdeniz payı   / 25-01-2006
 Ciğer bohçası   / 24-01-2006
 Bamya turşusu   / 23-01-2006
 Lezzet Güneşi   / 21-01-2006
 Lezzet Güneşi   / 20-01-2006
 Lezzet Güneşi   / 19-01-2006
 Lezzet Güneşi   / 18-01-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 17-01-2006
 Vişneli ekmek kadayıfı   / 16-01-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Kadınların 'sen nasıl istersen tatlım' iktidarı
Bu...
HAKAN & UTKU
Tayyip Erdoğan'a rövanş şakası önerileri
Deniz Baykal...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Koyun eti...
Suç kesinlikle genlerde değil toplumdadır
Suç kesinlikle genlerde değil toplumdadır
Suç işlemenin babadan oğula geçen kalıtsal bir aktarım süreci yoktur.
Sosyeteye müjde!
Sosyeteye müjde!
Güzelliğine düşkün sosyetik isimlere süper bir müjdem var!...
Çifte kutlama...
Çifte kutlama...
25 Ekim'de oğulları Mehmet Pars'ı dünyaya getiren Tansa M.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.