Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Enginarlı börek 6 kişilik * 2 adet çanak enginar (temizlenmiş) * 1/2 su bardağı zeytinyağı * 10 adet milföy hamuru * 2 adet taze soğan (ince kıyılmış) * 5-6 dal dereotu (ince kıyılmış, süslemek için ayrılacak) * 1 tatlı kaşığı karabiber * 50 gr. beyazpeynir (ufalanmış) * 2 çorba kaşığı haşhaş tohumu * 1 adet yumurta (sarısı beyazı ayrılmış) Enginarları kuşbaşı doğrayıp, zeytinyağı ile ağır ateşte yumuşatıp, pişirin. Çatal ile iri iri ezin. Taze soğan, dereotu, karabiber, beyazpeynir ve haşhaş tohumunu katıp, karıştırın. Milföy hamurlarını biraz inceltip dörde bölün. Her birinin içine birer tatlı kaşığı enginarlı harçtan koyun. Yumurtanın beyazını 2 çorba kaşığı su ile çırpın. Hamurun etrafına sürüp, muska şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika kızartın. Üzerlerine kalan dereotunu serpip, servis yapın.
Yeşil kavurma 4 kişilik * 500 gr. arapsaçı, ebegümeci ve ıspanak (ince kıyılmış) * 1 demet taze soğan (ince kıyılmış) * 10 diş sarımsak * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber * 1 tatlı kaşığı sirke * 1 su bardağı su (kaynar) Isıtılmış yağa otları, taze soğan ve sarmısağı ilave edip, orta ateşte karıştırarak yaklaşık 5-6 dakika soteleyin. Suyu ilave edin ve otlar suyunu çekinceye kadar karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber, pul kırmızıbiber ve sirkeyi ekleyip, harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın.
Yassı köfte 6 kişilik * 500 gr. bulgur (köftelik) * 250 gr. kıyma (yağsız) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 2 adet yumurta sarısı (hafif çırpılmış) Bulgur, kıyma, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri yumurtaya bulayın ve kızgın yağda kızartıp, delikli kepçe ile havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını süzün. Sıcak servis yapın.
|