kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Ozyilmazel @ SABAH
 
Eşofman sosyal intihar mı?
Bir tavsiye

Eşofman sosyal intihar mı?

Kızlar! 'Gün ola harman ola' deyin ve beni dinleyin. Şimdi genç kızların yeni takıntısı, kabusu, çilesi sosyal intiharmış! (Ayy çok önemli) Hani Lindsay Lohan'ın oynadığı 'Kötü Kızlar' filmi var ya, işte kavram da oradan çıkmış gençlerin diline dolanmış. Cumartesi Akşam'da Sabanur Kıraç'ın haberinde okudum. İyi de nedir bu sosyal intihar? Kabaca çiziktirirsek; dış görünüşle ilgili trend hataları... Çıtır sözlüğüne göre trendy olmazsan, bakkala eşofmanla gidersen, kürklü bot yerine modası geçmiş Buffalo botları giyersen, aynı tişörtle ve saç modeliyle iki gün üst üste gezersen 'bu kesinlikle sosyal intihar olur' ve tarzsızlıktan ömür boyu dalga konusu olursun. Okulmuş, sınavlarmış, aşk meşkmiş hiç önemli değil yani.

SAKIN İNEK OLMA!
Hem sosyal intihar sadece giyim kuşam da değil. Misal, millet dışarıda gezip tozarken sen evde ders çalışıyorsan bittin, karizmanı yerle bir ettin demektir. (Allah yazdıysa bozsun!) Neden mi? İneklik başlı başına bir sosyal intihar da ondan. Sonra aman hocalara yakın olma, tek başına yemeğe çıkma, sinemaya gitme. Ooof off! Genç kızlık zor zanaat valla. Gelin görün ki; bu şaşılacak bir durum değil. Kafaya takılacak bir durum hiç değil. Bizim zamanımızda da okula Burlington çorap, sarı Timberland bot ve lacivert Lacoste kazakla gelmezsen sosyal intihara yeltenmiş gibi olurdun. Hiçbir zaman sarı Timberland botum olmadı. Sinemaya ve yemeğe de yalnız gitmeye bayılırdım. Ha 'trendlere' ve 'rezil olmaya' kafasını takmış arkadaşlarım da vardı. Gucci'nin yeni çantasını alamadı diye sabahlara kadar ağlardı, biz de onu teselli ederdik ama Gucci çanta umurumuzda olmazdı. Yani trend dalgasıyla başa çıkamayan ve 'ya arkadaşlarıma kendimi kabul ettiremezsem' derdine düşen genç kızlara sesleniyorum; sosyal intihar ancak bunu kafaya takan belli bir grubun içinde geçerlidir.

EŞOFMAN SEKSİDİR!
Zaten okul biter, sosyal intihar kavramı gider. Öptüm bye! Neymiş eşofmanla sokağa çıkmak sosyal intiharmış. Yok ya! Evet, bazen eşofman münasebetsiz kaçar, doğru. Ama hiç kimse bunlara eşofman giyen kızların ne kadar seksi ve çekici olduğunu söylemiş mi acaba? Bir kere sahicisin! Saatlerini aynanın karşısında geçirmemişsin. Sonra hiç hesapta yokken farklı oluvermişsin! Ve işin ilginci, bir 'bilen'in dediğine göre; "Spor dışında sokakta giyilen eşofman, iç çamaşırı gibi iç gıcıklayıcıdır." Ayrıca, şimdi bu satırlara sığmaz ama değinmezsem çatlarım; okulun en gözde erkeklerini hangi kızlar avuçlarının içine alır sizce? Tabii ki sosyal intiharla alakası olmayanlar.

GENÇ KIZLIK ZOR
Neyse okul biter, iş hayatı gelir. O inek diye dalga geçilenler kariyerlerinde yükselir. Sonra onlarla dalga geçenlerin karşısına bermudası, siyah tişörtü ve botlarıyla geçer. (Tam sosyal intihar yani) Herkes ağzı beş karış onun fikirlerini dinler. Arkadaş olmak için binbir takla atarlar. Tamam tamam; kabul ediyorum genç kızlık çok zor. İnsan, dünya arkadaşlarının etrafında dönüyor zannediyor. Bilmemne marka jean'im yok diye karalar bağlanıyor. Genç kızlar kabul görmek istiyor, sevilme, beğenilme isteğine karşı koyamıyorlar. Ama vallahi de billahi de sonra geçiyor. Ha, bazı ablaların ölene kadar akılları trendde kalıyor ayrııı ve fakat emin olun gerçek dünyada işler böyle yürümüyor. Hem tarz tarz diye yırtınıyorsunuz ya, sürüden ayrılanın tarzı vardır unutmayın!

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Klarnetin İbo'su   / 03-03-2006
 Plazma kalsın arkadaşım gelsin   / 01-03-2006
 Yaz yakında selülit derdi kapıda   / 27-02-2006
 Madonna olsan da aynı olmasan da...   / 24-02-2006
 Yılmaz Erdoğan hocadır alaylıyı eğiten fırçadır   / 22-02-2006
 Bill Gates'in düşkünü terasta yer kış günü   / 20-02-2006
 Hülya neyin kurbanı?   / 17-02-2006
 Dayak yemeyin yemek yiyin...   / 15-02-2006
 Erkeklerin 14 Şubat krizi   / 13-02-2006
 Nehir'in yeni edası   / 10-02-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Eşofman sosyal intihar mı?
Kızlar! 'Gün ola harman ola'...
HAKAN & UTKU
Dünyanın en inatçı gelini
Sudan'da bir adam bir keçiye...
AYŞE TÜTER
Çikolatalı çıtır kek
Bir kapta tereyağı, şeker ve...
Sağlığınız için dedektiflik yapın hayatınızı uzatmaya başlayın!
Sağlığınız için dedektiflik yapın hayatınızı uzatmaya başlayın!
Dedektif bir olayı çözebilmek için; nasıl ipuçlarını toplayıp...
Demir kardeşler   düşman oldu!
Demir kardeşler düşman oldu!
Turizm sektöründe faaliyet gösteren önemli ailelerden biri...
Uludağ'da aşk aşk tatili...
Uludağ'da aşk aşk tatili...
Manken Güzde Duran ile sevgilisi Moris Kohen'in hafta sonu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.