kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Her annenin içinde bir 'İkbal' var!
Her annenin içinde bir 'İkbal' var!
ANNELER GÜNÜ tek bir gün olamaz

Her annenin içinde bir 'İkbal' var!

atv'nin en sevilen dizilerinden 'Aliye'de canlandırdığı 'kaynana İkbal' karakteri sayesinde anne-oğul ilişkisine uzaktan bakma şansı yakaladığını söyleyen Ayten Uncuoğlu, Anneler Günü'nün bir günden ibaret olduğunu kabullenmiyor: Anneme, onu sadece bir gün değil her gün çok sevdiğimi söylerdim hep '.

Son iki yılda televizyon izleyicisinin en çok tepkisini çeken dizi karakteri kim?" diye sorsak; herhalde herkes 'Kaynana İkbal' cevabını verir... Türkiye'nin ilk televizyon oyuncuları arasında yer alan usta oyuncu Ayten Uncuoğlu, 'Aliye' ile adeta televizyonda ikinci baharını yaşıyor. 'İkbal' karakterine gelen tepkileri normal karşıladığını belirten Uncuoğlu, bütün annelerin içinde bir 'İkbal' yaşadığını da söylemeden edemiyor... Uncuoğlu, canlandırdığı karakter sayesinde 'İkbal' gibi kaynanaların da azaldığını belirtiyor...

'ÇOK HİKAYE VAR'

* Dizinin bu kadar sevilmesini neye bağlıyorsunuz?
Burada bütünüyle öykünün ele alınışından, çizgisine, oyunculuklarından set ekibine kadar iyi bir helva yapıldı galiba. Bazen bütün malzemeler oluyordu ama iyi helva olmuyordu. 'Aliye'yi özetlemek için çocuklarına hasret bir kadının hikayesi diyemeyiz. Kayınvalide, anne-kız, anneoğul, intikam içinde büyüyen bir gencin hikayesi gibi birçok hikaye var. Kadın olsun, erkek olsun herkesin kalbini ve beynini yakalayan, sorular sorduran, hesaplaşmaya götüren bir hikaye bu.

* 'Aliye'ye başlarken hikayenin ve 'İkbal' karakterinin bu kadar başarılı olacağını tahmin ediyor muydunuz? Öylesine insana ve hayata dair bir öykü ki; bu kadar tutması çok şaşırtmadı beni.. İkbal'e gelirsek... Size verilen karakteri yakaladığınız zaman, birlikte gelişmeniz size verilen bir şanstır. Verilen şansı iyi kullanırsanız size geri döner.

* İnternette İkbal'le ilgili yorumlar, 'evimizden uzak dursun, Allah'a yakın' şeklinde... Yapılan tepkiler bence son derece doğal. Ama yüzeysel... Herkes toplum içinde İkbal'lerin olduğunu biliyor. Bundan dolayı 'benden uzak olsun' lafını kullanıyor olabilirler. Ama artık 'İkballer' azalacak gibi. Gelen yorumlardan anlıyorum ki; bazı kayınvalideler ekranda İkbal'i, yani kendilerini görünce değişme yolunda adımlar atmış. 'İkbal'i görünce kayınvalidem kendine geldi' diyen oldu.

'ALİYE ÇOK HAKLI'

* İkbal'in tavrı biraz da Türk toplumunun tabularından dolayı değil mi?
Bazı tabular var toplulumuzda. Bence 'İkbal' sadece kayınvalide olarak görülmemeli. Bence dizideki anne-kız ilişkisi ile İkbal ile Aliye arasındaki ilişki aynı paralelde gidiyordu. Kız bunun farkına varıp kendini annesinin baskıcı tutumundan kurtarıp kendine geldi ve bir birey oldu. 'Aliye', bütün ilişkileri su yüzüne çıkarıp, tartışılmalarını sağladı. Bunların dışında Aliye'nin anneliği var. Aliye, anneliğini her şeyden üstün tutuyor. Aşkından bile...

* Bu sözlerinizden anladığım kadarıyla siz Aliye'nin çocukları için verdiği mücadeleyi haklı buluyorsunuz? Tabii ki. Bunu sadece oyuncu Ayten Uncuoğlu olarak söylemiyorum. İnanıyorum ki, İkbal de Aliye'nin davranışını haklı görüyor. Ama kendi yetişme tarzı bunu anlamasına müsaade etmiyor. Bunu anladığı an egemenliğinden ve kişiliğinden kayıp vereceğini düşünüyor. Dikkat ederseniz sahneler geçtikçe değişiyor. Bazı sahnelerde canavar gibiyken, bir sonraki sahnede çocuk gibi oluyor. Kendi kişiliği tam oluşmadığı için bu değişiklikleri yaşıyor. Bütün bunların dışında iyi anne olarak gördüğümüz insanlara baktığımızda bile içlerinde çok büyük acılar taşırlar. Milyonlarca kadınımız insan olmanın ve birey olmanın farkında değil. Çünkü annelik tarafları çok fazla ön planda.

'DİZİ KEŞKE BİTMESE'

* Peki 'Aliye'de unutumadığınız sahneler var mı?
İkbal'in Sinan'a 'Ben pişmanım' dediği sahne çok etkileyiciydi. Bir de İkbal yanlış yaptığını bile bile hastane odasında Ayşe'yi Aliye'ye göstermedi. O da önemli bir sahneydi. Bir oyuncu için bile zordu...

* Bir anne olarak siz ne hissetiniz? İnanılmaz zordu. Dediğim gibi her annenin içinde biraz İkbal'lik var. Yani 'İyiliğin için yapıyorum' düşüncesi var. Diğer taraftan, iyi niyet her zaman olumlu olmuyor.

* Sinan'in ihtihar edeceğinden, Aliye'nin Sinan'a döneceğine kadar finalle ilgili pekçok söylenti var... Birkaç final var. Finalin etkileyiciliği izleyice göre değişecektir. Çünkü ben dizinin bitmesini ve bu aileden ayrılmak istemeyenlerdenim. Çalışma arkadaşlarımdan ve öyküden ayrılacağım için düşünmek istemiyorum. Ama dizi önümüzdeki yıl sezon ortasına dek sürecek.

* İzleyicinin beklediği bir son olmayacak galiba... İnanın bilmiyorum. Bilmek istemediğim için bilmiyorum. Ama olumlu ve unutulmayacak bir son olacağını düşünüyorum.

MUSTAFA KIZIL Magazin

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Kadınlar kendilerini aldatmaya bayılıyor!
 En kısa zamanda 3-5 tane çocuk yapacağız
 Ve karşınızda 'Azizname'
 'Blind Guardian' konser kaçmaz!
 Gençler final stresini 'Yaris Fest'le atacak
 Tekcan'ın eserleri görücüye çıkıyor
 Devlet Tiyatroları Almanya'yı fethedecek
 Bir su damlası nelere kâdirmiş?
 'Marmara'da 11 gün dolu dolu eğlence
 Eğlencenin yeni adresi: Suite Beach Club açılıyor
 Bu mekanda hamur işleri de var
 Balık yemek isteyenlerin tercihi
 Pazar kahvaltıları için birebir
 Sevgilerini annelerine veriyorlar
 Siren Ertan dergiciliğe soyundu
 Ebru Şallı ve Güzide Duran 'Bora Aksu for Koton'u tanıttı
 Party 21'de hazırlık
 Günün Fotoğrafları
 'Aşkın doğası çözülemez'
 Allegro: Danimarka'dan kırık bir aşk öyküsü
 Kimi ararsanız bu restoranda
 Mehmet Çelik uzlaşmaya yanaşmadı
SEDA KAYA GÜLER
Anne ve kızları
Üç kadınla tanıştım geçtiğimiz hafta...
AYŞE TÜTER
Yeşil soslu makarna
Isıtılmış yağda ıspanakları...
Berke'yi annesinin gözyaşları kurtardı!
Berke'yi annesinin gözyaşları kurtardı!
Film gibi, gerçek hayat hikayesi... Başbakan'ın tutulan eli ve...
Takıları görünce dayanamadılar!
Takıları görünce dayanamadılar!
Takı tasarımında kısa sürede büyük yol kat eden sosyetenin tanınmış...
In-out
In-out
Gül bahçelerinin en şık sakinleri
Çiçekler...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.