|
|
Fırfır poğaça
Fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayın. Un, tereyağı ve toz hardalı robotta ufalanana kadar karıştırın. Yavaşça suyu ilave edip, karışım toplanana kadar karıştırın. Gerekirse biraz su ilave edin. Streçe sarın ve buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Hamuru 3 mm. kalınlığında açın. Çay tabağı yardımıyla 16 cm'lik 6 adet daire kesin. Hazırladığınız harcı kestiğiniz hamurların ortalarına paylaştırın. Hamurların kenarlarına yumurta sürün ve yarım daire şekline gelecek şeklide kenarlarını parmaklarınızla bastırarak fırfır görünümünde kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Isıyı 180 dereceye düşürüp, 20 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
İç malzemesi: Harcı hazırlamak için önce biftek, patates, soğan ve maydanozu harmanlayın. Bu karışıma piliç suyu, biber, tuz ve hardalı ilave edip, iyice karıştırın.
MALZEMELER 6 kişilik Hamur malzemesi: * 3 su bardağı un
* 1/2 tatlı kaşığı toz hardal
* 120 gr. tereyağı
* 6 çorba kaşığı su
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
İç malzemeleri: * 250 gr. hindi biftek
* 2 adet küçük boy patates
* 1 adet orta boy soğan
* 1/4 su bardağı maydanoz
* 1/4 su bardağı tavuk suyu
* 1 çay kaşığı biber
* Tuz
* 1/2 çay kaşığı hardal
* 1 adet yumurta
|