Ton balıklı ekmekler
Ton balığı (süzmeden), tereyağı, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve sarmısağı pürüzsüz bir kıvam olana kadar robottan geçirip, bir kaba alın. Kapari, fesleğen yaprağı, mercanköşk ve soğanı ilave edip, karıştırın. Üzerini streçleyin ve servis yapmadan önce 1 saat buzdolabında dinlendirin. Otlu gevrek ekmeklerle servis yapın.
Otlu gevrek ekmek: Zeytinyağı, sarmısak, mercanköşk ve fesleğen yaprağını karıştırın. Ekmek dilimini karışımla yağlayıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırının ızgara telinde her tarafını kızartın. MALZEMELER 6 kişilik * 2 küçük kutu ton balığı
* 30 gr. tereyağı
* 1 tatlı kaşığı limon kabuğu
* 2 tatlı kaşığı limon suyu
* 1 diş sarmısak
* 2 tatlı kaşığı kapari
* 1 tatlı kaşığı taze fesleğen yaprağı
* 2 tatlı kaşığı taze mercanköşk
* 3 çorba kaşığı soğan
* 6 dilim ekmek 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 diş sarmısak
* 1 çorba kaşığı taze mercanköşk
* 2 tatlı kaşığı taze fesleğen yaprağı (ince doğranmış)
|