kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Popüler biri değilim ama paniklemiyorum
'Popüler biri değilim ama paniklemiyorum
Bu sektör istemeyen hiç kimseye zarar vermez!

'Popüler biri değilim ama paniklemiyorum

Dördüncü solo albümü 'Nar-ı Aşk'ı çıkaran Nilgül: Benim 'kimse beni tanımıyor' gibi korkularım yok. Çünkü gerçekten sevdiğim için şarkı söylüyorum. Popüler camia çok vahşi, dişliler çabuk öğütüyor!.

Ateş kırmızısı bir albüm kapağı... Adı 'Nar-ı Aşk'; anlamı aşk ateşi... Bana göre ise 'Nar-ı Aşk', Nilgül'ün hayat ateşi... Geçen yıl omuriliğinden ciddi bir ameliyat geçiren; şu anda 16 vida, 4 bağlantı ve 2 uzun köprü ile ayakta duran Nilgül, ameliyatın bir önceki albümünü (Pervane) çıkardığı döneme denk gelmesi nedeniyle ortada olamadığını; bu yüzden 'Nar-ı Aşk'ın kendisi için çok büyük anlam taşıdığını söylüyor... "Bu albüm müzikal kariyerimde mihenk taşı olacak, çok güzel şeyler olacağını hissediyorum" diyen Nilgül; 'Pervane' albümünde seslendirdiği İlhan İrem klasiği 'Konuşamıyorum'un ardından, bu albümde de İzzet Altınmeşe'nin 'Yazımı Kışa Çevirdin' adlı türküsünü seslendirmiş...

* 'Pervane' albümü çıktıktan sonra ameliyat yüzünden ortalarda yoktunuz. Şu an sağlığınız nasıl?
Evet, hatta albümün okumalarına girdiğimde ameliyattan çıkalı 15 gün olmuştu. Omuriliğim yeniden inşa edildi diyebilirim. Bundan 5-6 yıl önce ağrılarla gittim doktora. Birçok yerimde ödem oldu, çok önemsemedim. Aradan 3-4 yıl geçtikten sonra ayakkabı giyemez, ayakta duramaz hale gelmiştim. Omuriliğimde eğilmeler başladı. Ailemde bu durumun benzeri görülmemesine, kemik yapımın da sağlıklı olmasına rağmen omuriliğimde böyle bir sorun yaşadım. Tekrar doktora gittiğimde, bir gün mutlaka ameliyat olmam gerektiğini öğrendim. Bunu duyduktan sonra ameliyat oldum. Şu anda 16 tane vida, 4 tane bağlantı, 2 tane de uzun köprü var. Yani omuriliğim metallerden oluştu.

'İLHAN İREM DESTEK ÇIKTI'
* Bu size günlük yaşantınızda sıkıntı yaratıyor mu, kısıtlıyor mu sizi?
Şunu kabul ettim ben; asla eskisi gibi değilim, hiç ameliyat olmamış, çok sağlıklı bir insan gibi değilim. Çok dikkatli bakılırsa; oturuşumda kalkışımda birtakım defolar var. Asla yapamayacağım hareketler var. Boynuma yakın bölgede demirlerim görünüyor ama umurumda bile değil...

* Web sitenizde hayranlarınız 'neden bizden saklanıyorsun, neden yoksun ortalarda' diye sitem ediyor. Albüm tanıtımı için basına yolladığınız yazıda durumunuzu anlatmışsınız. Hayranlarınız bilmiyor mu?
Ajitasyon olur mu, olmaz mı diye çok düşündük. Çünkü ben özel sorunlarımı paylaşmaktan yana değilim. Ama bu rahatsızlık; işimi etkileyen bir şey olduğu için yazmam gerektiğini düşündüm. Yani 'Pervane' albümü tutmadığı için gizlendim değil; içinde bulunduğum durum nedeniyle ortada olmadığımı anlatmak istedim.

* İlhan İrem'in yorumlaması için bir şarkısını verdiği ilk sanatçısınız. Nasıl oldu da 'Konuşamıyorum'u okumanız için 'evet' dedi?
Aslında zor oldu ikna etmek, bayağı bir düşünme süreci istedi bizden. Ama onay verdi sonunda. Kendisi hayatına son derece dikkat eden biri. Böyle bir şey bana söylemedi ama çizgimle onay verebileceği bir isim olduğumu düşünüyorum. Sonrasında da çok beğendiğini, gelen eleştirileri haksız bulduğunu söyledi.

* İlhan İrem fanatikleri size bir hayli tepki göstermiş...
Hayranları, İlhan Bey'in sitesi üzerinden eleştiri yapmıştı. Ancak İlhan İrem "Onlara katılmıyorum, gayet başarılı okudun. Ben istemeseydim vermezdim" deyince çok mutlu oldum.

* Bu albümde de bir İzzet Altınmeşe türküsü yorumlamışsınız...
Ben türküleri de çok seviyorum. Aslında çok şeyi okuyabiliyor olmak hem avantaj, hem dezavantaj. Çünkü öyle olunca sanat müziğini de, halk müziğini de, popu da okumak istiyorsunuz. Bu albümde çok sevdiğim, benim için çok özel bir anlamı olan 'Yazımı Kışa Çevirdin Leylam' türküsünü değişik bir aranjeyle söyledim.

POPÜLER CAMİA VAHŞİ
* Bu albümden beklentiniz nedir?
Ben bu albümün önce anlaşılmasını istiyorum. Müzikal kariyerimde önemli bir mihenk taşı olacak bu albüm. İnşallah dinleyenler anlar ve sever, sahip çıkar.

* Hakkınızda şöyle bir yorum var: Doğru değerleri olan bir sanatçı, bu yüzden de gerçek anlamda hiçbir zaman çok popüler olması mümkün değil...
Ne acı, bu çok trajikomik bir şey. Ben popüler değilim. Ama paniklemiyorum, 'kimse beni tanımıyor' gibi korkularım yok. Çünkü gerçekten sevdiğim için şarkı söylüyorum. Birçok insana ulaştığımı da biliyorum. İlerisinin ne olacağını bilmiyorum, belki çok daha büyürüz... O anlamda benim bulunduğum nokta belki de daha korunaklı. Popüler camia çok vahşi, dişliler çok çabuk öğütüyor!

* Aynı zamanda burada olduğunuz gibi güleryüzlü görünmüyorsunuz ekranda. Çok daha mesafeli bir duruşunuz var... Bu görüntünüz popüler camiaya karşı bir savunma mekanizması mı?
Bu benim yapımla da ilgili biraz, dış görünüş itibariyle çok mesafeli, çok soğuk biriyim. Ulaşılmaz gibi duruyorum. Aslında içim tam tersi; son derece sıcak, hatta zaman zaman alık! Belki de benim kendi kendimi koruma mekanizmam benim dışarıya yansıttığım. Çok sosyal, çok arkadaşı olan, çok fırlama, çok komik biriyim kendi çevremde. Ama tabii muhalif bir yanım da var...

* Bu albüm sizin için farklı bir yerde belli ki. Ameliyat sonrası hayata bakışınızın bir yansıması mı?
Şarkı söylerken daha olgun olduğum bir dönemdeyim. Kafama vurur gibi, bağıra bağıra şarkı söyleyen arkadaşlarım affetsin beni; dinleyemiyorum... Çünkü o bir süre sonra ispat çabasına dönüşüyor. Ben o yüzden hem sözüm, hem sesim anlaşılsın derdindeyim. Ben de herkes gibi insanım; defolarıyla, eksikleriyle, hırslarıyla... Ama eksiklerimi ve defolarımı önce kendime anlatmam gerektiğini düşünen biriyim. O manâda daha olgun, kendimle söyleşir gibi, içime sinen bir albüm diyebilirim.

SEZEN BAŞARAN / GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İstanbul Depeche Mode ile sallandı
 Televizyonda koma modası
 Superman bereketi!
 Yandım Ali'ye özel sokak
 Karışıklığa karşı soyadı önlemi aldı
 'Popüler biri değilim ama paniklemiyorum
 Gaziantep halkı Ezo Gelin'e sahip çıktı
 Gaz ve şişklinliğin birinci nedeni tuz
 Halk ne diyor?
 Teknolojinin tarihle iç içe geçtiği tarz
 Denize açılmadan alınması gerekenler
 AIDS'lilere umut veren renkli proje
 Versace'nin Kedi Kadınları'
 Hala Çok Kazanıyor
 Usta ödül aldı
 'Barnyard' vizyona girdi
 Dev bütçeli Hollywood serileri rekora koşuyor
 Yüzlerce çocuğa umut olacak
 Stone yine aşık
 Sıcaklar geldi saçları gitti
RAHŞAN GÜLŞAN
Konserde elle tacize uğradım!
Yazar olmam beni diğer...
HAKAN & UTKU
Kayıtdışı
* "Hadi bakayım kocaoğlan, göster bakalım...
SEDA KAYA GÜLER
Güzel ve akıllı kadın...
Yıllar önce, yani ben...
AYŞE TÜTER
Çilekli çoko kek
Un, kakao, 80 gr. tozşeker, kabartma...
Genç kızlığa geçişin ilk adımı: Adet görme
Genç kızlığa geçişin ilk adımı: Adet görme
Kızlar, ergenlik dönemine erkeklerden yaklaşık iki yıl daha erken...
Balık yağı ye, spor yap, kolayca kilo ver
Balık yağı ye, spor yap, kolayca kilo ver
Güney Avustralya Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, Omega-3 yağ...
Les Ottomans'ın adı otel!
Les Ottomans'ın adı otel!
Galatasaray camiasının yakından tanıdığı Ünal Aysal'ın eşi Ahu...
Misillemede gecikmedi!
Misillemede gecikmedi!
Sinan Akıman, Işıl Sarraf ile yaşadığı yasak aşk yüzünden...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.