|
|
Janjanlı dondurma
Haagen Dazs sarmadı, küllüklerde yer kalmadı. Hani şu 'dünyanın en iyi dondurması' denen, İstanbul'un yepyeni alışveriş merkezi Kanyon'da açılan dondurmacı var ya. Bu Haagen Dazs, New York'un bağrından çıkmış bir dondurma markası. Geçmişi teee 1920'lere dayanıyor. Özetle girişimcilikte kusur etmeyen adam Reuben Mattus, yapmış Belçika çikolatasından, vanilyadan, kahveden kremalı kremalı dondurmayı, dönmüş köşeyi. Cheesecake'lisi de var, kurabiyelisi de, sorbesi de... Çeşitleri pek janjanlı. Kanyon'a ne zaman gitsem, şöyle ifil ifil dolaşmak istesem, en alt kattaki bu Haagen Dazs'ın önü tıklım tıklım. Az da değil haa iki top dondurma tak(!) 10 YTL. Eee dünyanın en iyisiyse dondurmayı yalayan, paraya kıyar. Sıraya girdik; 'Belçika çikolatasından ve çileklisinden' lütfenledik, külahımızı kaptık, başladık yürümeye. Haydaa bu dondurma çok tatlı mı ne? Bir iç bayılması, bir dört dilim baklava üstü şöbiyet yemişlik hali ki sormayın. Belki müptelası ya da "Biz Amerika'dayken" sevdalısı kızar ama; hani benim Mado'm, Zeynel'im, Bebek'teki Mini Dondurma'm hani?
|