|
|
Marmelatlı mısır unu keki
Yayvan bir tavaya 165 gr. tozşeker ve 300 ml. suyu koyup karıştırarak kaynatın. Ateşi kısıp hafif koyulaşana kadar 5 dakika kaynatın. Portakal ve limon dilimlerini katın, kısık ateşte kabukları yumuşayana kadar, 7 dakika pişirin. Meyveleri şuruptan alıp kabuklarını ayıklayın. İçlerini 20 cm. çapında yağlanmış kek kalıbının tabanına yerleştirin. Kalan suyu şuruba katıp, kaynatın. Ateşi kısıp karıştırarak şurup açık bal rengi olana kadar 5 dakika kaynatın. Kalıptaki meyvelerin üzerine gezdirin. Tereyağı, 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi ve 220 gr. tozşekeri koyu krema kıvamına geline kadar 6-7 dakika çırpın. Her birini karışıma yedirdikten sonra birer birer yumurtaları katın. Tahta kaşıkla karıştırırken sırasıyla badem, un, kekun, mısır unu, krema ve 60 ml. limon suyunu katın. Meyvelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 75 dakika pişirin. Kek kalıbında 15 dakika dinlendirip, ters çevirerek çıkarın. Labne peyniri, kalan limon suyu, kalan tozşeker ve kalan limon kabuğu rendesini krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kek sıcakken üzerine sürün.
MALZEMELER 18 adet * 2 su bardağı tozşeker
* 1.5 su bardağı su
* 1 adet orta boy portakal
* 1 adet büyük boy limon
* 125 gr. tereyağı
* 3 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
* 3 adet yumurta
* 1 çay bardağı badem
* 1 çay bardağı un
* 1 çay bardağı kekun
* 1 su bardağı mısır unu
* 1 çay bardağı krema
* 1 limonun suyu
* 250 gr. labne peyniri
|