|
|
Ahududulu kremalı sandviç
Zeytinyağı, jülyen kesilmiş limon kabuğu ve susamı bir tencereye koyun. 1-2 dakika ısıtın. Ateşten alıp, soğumaya bırakın, limon kabuklarını çıkartın. Zeytinyağlı susamlara şarap, limon kabuğu rendesi ve şekeri katıp, karıştırın. Un ve toz bademi karıştırarak ekleyin. Hamuru pürüzsüzleşene kadar yoğurun. Üzerini kapatıp, 30 dakika dinlendirin. Hamuru 12 parçaya bölüp yuvarlayın ve yassılaştırarak 7.5 cm çapında bisküvi şekli verin. Hafif yağlanmış bir fırın kağıdına yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta beyazı sürün. 6 adet bisküvi üzerine kıyılmış badem serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip, soğutun. Krema ve 1 çorba kaşığı şekeri hafif çırpın. Labne ve vişne suyunu ekleyip, karıştırın. 6 adet bademsiz bisküvinin üzerine krema ve ahududu koyun, üzerlerine bademli bisküvileri sandviç gibi kapatın.
MALZEMELER 6 kişilik * 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 5 cm'lik limon kabuğu
* 2 tatlı kaşığı susam
* 1/4 su bardağı beyaz şarap
* 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
* 5 çorba kaşığı tozşeker
* 2 su bardağı un
* 50 gr badem
* 1 adet yumurtanın beyazı
* 25 gr badem
İç malzemeleri: * 1 su bardağı krema
* 2 çorba kaşığı pudraşekeri
* 125 gr labne peyniri
* 2 çorba kaşığı likör ya da vişne suyu
* 250 gr ahududu
|