Peynirli tava böreği
Yufkanın kalın kenarlarını 3-4 cm eninde kesin. 30 cm çapındaki tavayı zeytinyağı ile yağlayıp yufkayı tavanın kenarından taşacak şekilde yerleştirin. Yufkanın kestiğiniz kenarlarını ve ikinci yufkanın yarısını iri parçalar halinde koparıp, tavadaki yufkanın üzerine koyun. Süt, zeytinyağı ve madensuyunu çırpıp, yarısını yufkaların üzerine gezdirin. Sosis, peynir ve maydanozu yufkanın üzerine yayın. Kalan yufkayı iri parçalar halinde koparıp malzemenin üzerine yerleştirin. Tavanın etrafındaki yufkaları ortaya doğru toplayıp, üzerine kalan karışımı dökün. Böreği kısık ateşte altı ve üstü altı sarısı oluncaya kadar pişirin.
MALZEMELER 6 kişilik * 1 paket sosis
* 2 adet yufka
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 kahve fincanı süt
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 kahve fincanı madensuyu
* 100 gr beyaz peynir
* Yarım demet maydanoz
|