|
|
Lezzet Güneşi
İçli köfte Bulgur, salça, tuz ve 50 ml suyu yoğurun. 20 dakika dinlendirin. Kalan suyu irmiğe katın ve 20 dakika dinlendirin. İrmiği bulgura katıp harmanlayın. Hepsini 10 dakika yoğurun. Bulgurlu irmiğe, un, yumurta ve robottan çekilmiş eti katıp, 10-15 dakika iyice yoğurun. 30 dakika dinlendirin. Karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın, ortasından başlayarak kenarları incelinceye kadar oyun ve içini kıymalı harçla doldurup kapatın. Tuzlu kaynar suda, köfteler suyun üzerine çıkına kadar pişirin. Sade, domates sosu, sarmısaklı zeytinyağı veya sarmısaklı yoğurt ile servis yapın. İç malzeme: Isıtılmış yağda, kıymayı, suyunu çekinceye kadar 20-25 dakika soteleyin. Salça ve soğanı katıp, 20-25 dakika daha soteleyin. Ceviz, tuz, karabiber ve pul kırmızıbiberi ekleyerek harmanlayın. Üzerini örtüp buzdolabının buzluk kısmında 2 saat kıymanın yağı donuncaya kadar dinlendirin.
MALZEMELER * Yarım kg köftelik bulgur
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* Tuz (arzu edilen miktarda)
* 1 su bardağı su
* 1 çay bardağı irmik
* 1 çorba kaşığı un
* 1 adet yumurta
* 250 gr dana eti (yağsız ve robotta çekilmiş)
İç Malzemesi: 125 gr tereyağı
* 750 gr kıyma
* 1 çorba kaşığı salça
* 750 gr soğan (ince kıyılmış)
* 200 gr ceviz (ince dövülmüş)
* Tuzs
* Karabiber
* Pul kırmızıbiber
|