Peynirli mini ekmekler
Yağı ısıtın ve soğanı yumuşayana kadar karıştırarak pişirip, 5 dakika soğumaya bırakın. Unu büyük bir kaba koyup içine soğan, peynirin üçte ikisi, yeşillik ve domatesi karıştırın. Yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar sütü karıştırın. Hamuru unlu bir yüzeyde yumuşak bir kıvama geline kadar yoğurun. Hamuru 6 eşit parçaya bölüp, yuvarlayın. Hamurların üzerine 1 cm derinliğinde yarık açıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin, üzerine kalan peyniri serpin. 10 dakika daha pişirin.
MALZEMELER 6 kişilik * 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy kuru soğan (piyaz doğranmış)
* 3 su bardağı kekun
* 200 gr. beyaz peynir 1 çorba kaşığı maydanoz
* 1 çorba kaşığı mercanköşk (doğranmış)
* 100 gr. kurutulmuş domates
* 1.5 su bardağı süt
|