Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Romantik biri

* Giyiminde eşinin tavsiyelerine uyuyor. Hayrunnisa Hanım'ın "Al Capone'a benziyorsun" uyarısı nedeniyle aslında sevdiği "lacivert üzerine ince beyaz çizgili" takımından uzak duruyor.

* Uzlaşmacı kişiliğiyle tanınan Gül'ün sinirlerine hâkim olamadığı tek kavgası, ortaokul döneminde bir çocuğun yaşlı bir adama yaptığı haksızlığa fiili müdahalesi.

* Evlendiklerinde Hayrunnisa Hanım 16, kendisi 30 yaşındaydı.

* Eşinin "orta karar romantik olarak" tanımladığı Gül, karısına özel günlerde çiçek alan bir erkek.

* Gül'ün en sevdiği yazar Dostoyevski.

* Tiyatro sanatçıları arasında favorisi Yıldız Kenter.

HÜLYA AVŞAR HAYRANI

* Ahmet Özhan'ı çok seviyor.

* Yabancı oyunculardan Anthony Quinne'i çok beğeniyor.

* Hülya Avşar hayranı.

* Hülya Avşar'a olan ilgisi ise onunla tanıştıktan sonra daha artmış. Gül, "Çok başarılı bir sanatçı. Kendisiyle tanışma vesilesi oldu. Sahnedeki imajıyla gerçek hayattaki Avşar farkı. Avşar'ın daha böyle sanki muhafazakâr bir görünümü var" demiş.

* Gül'ün hayatında önemi sebze patlıcan. "Yumurtalı patlıcan satarak okudum" demiş.

* Örnek aldığı siyasiler Bill Clinton ve Tony Blair.

* Yemeklerden en fazla kuru fasülye ve pilavı seviyor. Mantı, su böreği ve yaflama gibi Kayseri yemeklerinden 'kilo alırım' diye uzak duruyor. Gül meyvelerinden de en çok elma ve üzümü tercih ediyor.

Balayını Metris Cezaevi'nde geçirdi
Gül, Hayrunnisa Gül 12 Eylül'den 3 hafta önce 21 Ağustos 1980'de evlendi. İstanbul'daki Çemberlitaş Kız Lisesi'nde okuyan Hayrunnisa Gül'ün evliliğinin ilk yıllarında başı açıktı. Abdullah Gül, eşiyle balayı sürecini yaşarken, bir anda 12 Eylül 1980 darbesinden nasibini aldı. Gül, İstanbul Erenköy'deki evinden alınıp tutuklandı. Sancak Hareketi kapsamında tutuklanan Gül, yaklaşık iki ay Metris Cezaevi'nde yattı. Gül, 1981'de Tuzla'da askerliğini yaptı. 1983'te Türkiye'den ayrılarak Cidde'de İslam Kalkınma Bankası'nda çalışmaya başladı.

Adının anlamı 'hayırlı kadın'

First Lady adayı Hayrunnisa Gül'ün ismi Arapça'dan geliyor. Kuran'ın "kadınlar" anlamına gelen 4. suresi olan Nisa suresini çağrıştıran isim, "Kadınların hayırlısı, iyisi, uğurlusu" anlamı taşıyor. Hayrunnisa Gül'ün çift "n" ile yazılan ismi basında genelde "Hayrünisa" olarak yanlış yazılıyor. Bakan Gül'ün annesinin ismi olan Adeviye de "iyilik, yardımseverlik" anlamı taşıyor.