Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Alışık olduğumuz takımlar; gri, lacivert, mavi gibi renkler geride kaldı. Erkekler yeni sezonda cesur olacaklar ama siz siz olun tarzınıza ve yaşınıza uygun değilse bu yenilikleri uygulamaya çalışmayın, kendinize göre yorumlayın yeter. İşte sezonun trendleri...
OKULLU MODASI
Şort, ceket, yelek, ince kravat ya da papyon... Bu dörtlüyü okul yıllarından hatırlıyoruz hatırlamasına ama birçok tasarımcı şortu iş kıyafeti yapma yolunda. "Siz işe giyin," demiyoruz ama yeni sezonda bizi eski okul yıllarına götüren görüntü çok moda. Siz de geçmişe bir yolculuk planlıyorsanız, ince kravat ya da papyon modasına uyabilirsiniz.

ŞEFFAF GÖMLEKLER
Erkek gömlekleri yepyeni haliyle yeni sezonda karşımızda! Dar kalıplı ve neredeyse şeffaf gibi ince kumaşlı gömleklerin yakaları düğmeli. Ayrıca sezonun gömleklerinde kullanılan kontrast dikiş ve düğmeler de dikkat çekiyor. Bu gömlekler dar takımların içine giyildiği gibi, bol kesimli bol paça pantolonlarla da giyiliyor. Ancak dar kesimler için fazla kiloları gözden kaçırmayın! Bu kalıpta düğmelerin patlamak üzere gibi durması kadar çirkin bir görüntü olamaz.

AKSESUARLAR
Kış sezonuna damgasını vuran balıksırtını artık unutun. Şimdi ekose modası var ve aksesuarlarda da öne çıkıyor. Ekose kemer, ayakkabı ya da şapka ön sıraları çekerken sezonun en dikkat çekici aksesuarı ise papyon. Ayrıca fötr şapkalar da bizi 50'li yıllara götürmeye yetiyor.

YENİ RENKLER
Alışık olduğumuz renklerin yerini sezonla uyum sağlayan canlı renkler aldı. Pembenin ve morun tüm tonları sezonda hakimiyetini ilan ederken portakal rengi, mavi, yeşil gibi neon renkleri de çok moda. Bu canlı renk modasına yumuşak bir geçiş yapmak istiyorsanız karamel ve yağ yeşili daha uygun olacaktır. Eğer canlı renkler giyiyorsanız mutlaka pantolon ya da şortunuzun renginin natürel tonlarda olmasına dikkat edin. Takımınızın içine takacağınız canlı renkte bir kravatla da yeni sezona merhaba diyebilirsiniz. Daha da ileriye gidebilenler için, canlı renklerde puantiye, çizgi ve ekose de yeni trendler arasında. Ayrıca yeni sezonda siyah-beyaz ikilisi de dikkat çekiyor. Gangster edasında çizgili takımlı erkekler görmeye hazır olun!

DENİME YENİ YORUM
Bildiğimiz blue jean, renk değiştirdi. Mavi görmeye alışık olduğumuz jean pantolonlar ilkbahar-yaz sezonunda neredeyse gökkuşağı renklerinde. Ama yine de siz siz olun, alışık olduğunuz jean renginden vazgeçmeyin! Günlük modeller için rahat ama dar paça jeanleri tercih edin. Denim kumaşı, ceket olarak da kullanıldığı gibi bu sezonda denim papyonlar bile var!

SAFARİ
Leopar, zebra gibi hayvan desenlerini kadınlarda görmeye alışığız ama yeni sezonda erkekler de Indiana Jones gibi kargo şortları, safari ceketleriyle görünecek. Bol cepli ceketler ve şortlarda renkler, toprak ve kum tonları. Bu tür bir safari modasına uyacaksanız kıyafetinizi deri postacı çantasıyla tamamlayabilirsiniz.

TAKIM GÜCÜ
Bahar sezonunda dar kesimli takımlar yine çok moda. Sezona uygun, oldukça hafif kumaşların kullanıldığı takımlarda açık renklerin hâkimiyeti çok fazla. Ancak bunun yanında sezonun bir yeniliği de parlak siyah ve gri gibi renklerdeki kumaşlar. Ayrıca beyaz takımlar da sezona damgasını vuruyor ama size önerimiz beyaz yerine açık bej tonlarını tercih etmeniz.

Kravattan dünya markasına
İsmini markasına taşıyan moda tasarımcılarının sorumlulukları bana kalırsa çok daha fazla. O marka, onları her şeyiyle temsil ediyor. Markasına isim ve stilini yansıtarak başarıya gidenlerden biri de, Amerikalı moda tasarımcısı Ralph Lauren.

Onu, 1967 yılında yarattığı 'Polo' sembolüyle tanıyoruz. Hatta rakip tekstil markaları aynı sembolü defalarca kullanıp, efsane modacının tasarımlarından etkilendiler...

1939 New York doğumlu Ralph Lauren, işletme eğitimi aldıktan sonra kravat satan bir firmada görev yapmaya başlamış. Ve burada kazandığı tecrübe, onu kendi markasını yaratmaya yöneltmiş. 1967 yılında da Polo markasını yaratmış. Ona göre, kravat bir erkeğin kendini ifade etme stili.

Ralph Lauren, markasının o yıllardan bu yana koruduğu kalite, stil ve zevk unsurlarından hiç taviz vermemiş. 1972 yılından itibaren koleksiyonlarının vazgeçilmezi olan yarım kollu 'polo' tişörtleri bugün hâlâ çok moda. Her sezon geniş renk paletiyle bu modeli sunan tasarımcı, her takımın bir rengi olduğunu ama Polo'nun 24 rengi olduğunu reklam panolarında duyurarak bu tişört modasını yaymayı başardı.

Robert Redford gibi ünlü isimlerin de Ralph Lauren giymesi, bir anda 70'li yıllarda markayı tanınır kıldı. Ardından çıkardığı erkek kokuları, 1983 yılında havlu, yatak çarşaf takımları gibi ev tekstiliyle markasını daha da genişletti. 2000 yılında polo.com web sitesiyle ilk lüks internet alışverişinin de öncüsü oldu.

New York dışında, Chicago, Miami, Palm Beach, Londra ve Tokyo'da mağazaları olan Ralph Lauren, Harvey Nichols'la Türk müşterileriyle tanışmıştı. Özellikle Polo Ralph Lauren markası, erkeklerin sevdiği ve tanıdığı bir marka. Eylül ayında kendi mağazasını açarak daha geniş bir koleksiyon da sunacak olan Ralph Lauren, moda tutkunlarının yeni adresi olacak.