Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
X-Wishes Racing yarış simülatörü babanızla birlikte keyifli ve rekabet dolu saatler geçirmenizi sağlayabilir.

Hayatınızın en özel erkeğine...

Bir erkek için hediye seçmek, her zaman daha zordur. Her seferinde farklı bir şey arayıp, en sonunda gömlek, kravat, kemer gibi klasik bir hediye alıp götürürüz babamıza... Bu kez sıra dışı bir hediye seçerek babanızı şaşırtmaya ne dersiniz? İşte farklı seçenekler.
Bu yıl Babalar Günü hediyenizin çok özel olmasını mı istiyorsunuz? O zaman değerli ve şık bir aksesuar seçebilirsiniz. Artık mücevher firmaları erkekler için de koleksiyonlar hazırlıyor. Goldaş'ın Babalar Günü için hazırladığı altın ve gümüş kol düğmesi koleksiyonlarını tercih edebilirsiniz. Gümüş olarak hazırlanan kol düğmeleri, eski kültürlerin şans, güç, uzun yaşam ve ölümsüzlük gibi sembollerinin aksesuara uyarlandığı tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Goldaş'ta pembe ve beyaz altının pırlanta ile uyumunu yansıtan kol düğmeleri de var.

Adil Mücevher'in babalar için hazırladığı koleksiyonda ise harfler işlenerek oluşturulmuş kol düğmeleri, kravat iğneleri ve yüzükler takım olarak da kombinlenebiliyor. Zen Diamond'ın pırlantalı aksesuar koleksiyonunda da erkekler için farklı seçenekler var. Günlük hayatta da rahatlıkla kullanılabilecek tasarımlara sahip koleksiyonda çelik, altın ve pırlanta kullanılarak hazırlanan kolyeler, kol düğmeleri, anahtarlıklar, bileklikler, pırlantanın zarif ışıltısına sahip farklı desen ve renklerdeki pırlantalı kravatlar yer alıyor. Sedef gövdeli pırlantalı kalemleri, pırlantalı puro kutusu ve pırlantalı kadehler de Babalar Günü için diğer hediye alternatifleri arasında yer alıyor.

Farklı aksesuarlar kullanmaktan hoşlanan bir babanız varsa Versace saatlerini de tercih edebilirsiniz. Versace Diver, çelik gövdesinin, şeffaf safir kristalin içine gömülerek cam bir saat gövdesi haline getirilmesiyle etkileyici bir görüntüye sahip. Siyah seramik çerçeveye rakamlar ile birlikte yerleştirilen meandre deseni ise Diver'in Versace karakterini vurguluyor. Merkezinde seramik halkalar bulunan çelik bileziği ve Grek motifli siyah poliüretan kayış olarak farklı seçenekler ile sunulan Diver; Babalar Günü için çok özel bir hediye alternatifi oluşturuyor.

SİNEMA KEYFİ
Babanız bir sinema tutkunuysa, onu en çok mutlu edebilecek hediyelerden biri evine bir sinema sistemi kurmak olabilir. Vestel'in, son ürünü Full HD LCD TV serisi bunun için çok uygun. Bu televizyon, yüksek çözünürlüğün yanı sıra Pixellence görüntü işleme teknolojisini de bünyesinde barındırıyor. Vestel'in ev sinema sistemleri HT Tube 11 tasarım özellikleriyle dikkat çekiyor. HT Tube hoparlörleri 70 Watt, subwooferları için 150 Watt olmak üzere toplam 500 Watt ses çıkış gücünde. DVD oynatıcı ve uydu alıcısı ile kolayca bağlantı kurma imkânı sunan Vestel HT Tube, uydu alıcısından alınan ses için Dolby Prologic II sanal surround sistemlere sahip. Vestel HT Tube 11 ev sinema hoparlör seti tüketicilere DVD 6500B ile uyumlu bir ev sinema paketi opsiyonu sağlıyor.

Babanızın böyle bir televizyonu rahat bir koltukta izlemesi de önemli. İstikbal'in Babalar Günü için hazırladığı televizyon koltukları, Avrupa Şampiyonası'nın keyfini çıkartmak isteyen babalara konforlu bir futbol keyfi vaat ediyor. Farklı tasarımları ile dikkat çeken İstikbal televizyon koltuklarını 01-30 Haziran 2008 tarihleri arasında yüzde 30 indirim ile alabilirsiniz. Farklı kumaş ve deri seçenekleri olan televizyon koltukları manuel ve otomatik mekanizmaları ile isteğe göre ayarlanabiliyor.

BİRLİKTE EĞLENİN

Babanız için eğlenceli bir hediye peşindeyseniz X-Wishes'ın simülatörleri tam size göre. İleri teknoloji kullanılarak tasarlanan ve üretilen X-Wishes Racing yarış simülatörü ve X-Wishes Flight uçuş simülatörü, babanızla birlikte keyifli ve rekabet dolu saatler geçirmenizi sağlayabilir. Playstation3, XBOX 360 ve PC'nin tüm oyun sistemlerine uyumlu, ileri teknolojiye sahip kumanda sistemleriyle donatılan X-Wishes oyun simülatörleri ile otomobil yarışlarının heyecan veren dünyasına dahil olabilir, dev bir jeti ya da savaş uçağını havalandırıp uzun ve zorlu bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Babalar Günü'nü özel bir kampanya ile karşılayan Astoria Alışveriş Merkezi,15 Haziran 2008 tarihlerinde alışveriş merkezinin içerisinde bulunan Nintendo Wii alanında golf turnuvasına katılarak en yüksek skoru elde eden ilk üç babaya Nintendo'dan özel hediyeler veriyor. Birinciye Wii konsolu, ikinciye Nintendo DS Lite ve üçüncüye özel bir oyun hediye edilecek olan turnuvada şansınızı deneyebilirsiniz. Yine Nintendo Wii alanındaki bowling turnuvasına katılarak en yüksek skoru elde eden ilk üç baba ve çocuğuna helikopter ile İstanbul uçuşu hediye ediliyor.

Teknolojiye ve çekim yapmaya meraklı bir babanız varsa, Canon'un, 'freecording' konseptiyle pazara sunduğu yeni FS ve HF serisi dijital video kameraları tercih edebilirsiniz. Canon Dijital Video Kamera FS100; kolay paylaşım ve yükleme için SD veya SDHC'ye kayıt yaparken (16 GB SDHC kart üzerine 10 saat 25 dakika video kaydı), YouTube gibi video sitelerine yüklenebilecek anları yakalamak da kolaylaşıyor.

Babanızı mutlu edebilecek hediye seçeneklerinden biri de cep telefonu. 5 megapiksel kamera, Xenon flaş, dahili ve yardımlı GPS (A-GPS) ve Wi-Fi bağlantısı özelliklerini bir arada sunan multimedya bilgisayarı Nokia N82, üç aylık sesli navigasyon ile birlikte sunuluyor. Nokia E90 Communicator, adeta bir mobil ofis gibi. Bu telefondaki entegre GPS (Küresel Konumlandırma Sistemi) ve Nokia Maps uygulaması, yön ve yer belirleme hizmetleri veriyor. Kişisel rahatlığı daha da artırmak üzere, Nokia E90 Communicator'da FM radyo, müzikçalar, video oynatıcı ve iki kamera (3,2 megapiksel, flaşlı, otofokus özellikli kamera ve video konferans için ayrı bir kamera) bulunuyor.

DEKORATİF ÖNERİLER

Babanız için çok özel, tasarımcı elinden çıkmış dekoratif bir hediye seçmek isterseniz, Nişantaşı City's, İstinye Park ve Tarabya Kampüsü'ndeki Koleksiyon mağazalarına bir göz atabilirsiniz. Dünyanın farklı ülkelerinden farklı cam tasarımcılarının yüzlerce ürününü Koleksiyon'da bulmak mümkün. Koleksiyon'un cam tasarımları arasında yer alan Faruk Malhan imzalı Çek cam ustalarının nefesinden üflenmiş kurşunsuz kristal "Rasagandha kadeh serisi" ile babanıza sunduğu şarap, şampanya, grappa, konyak ve martini gibi kadeh tasarımları, bu çok özel armağan paletini oluşturuyor.

Habitat'ta da, babalarına bu yıl alışılmışın dışında bir hediye almak isteyenler için seçenekler var. Şık dizaynlarının yanı sıra kullanım kolaylığıyla da fark yaratan renkli tirbuşonlar, rengarenk kadehler, ofis mobilyalarıyla uyum sağlayan duvar saatleri, hava durumunu gösteren
LCD ekranlı dijital saatler, Habitat'ın babalara özel hediyeleri arasında yer alıyor. Konforuna ve rahatına düşkün babalar içinse Habitat'ın yumuşak, organik havluları ve bornoz takımları seçilebilir. Bahçeye ve balkona meraklı bir babanız varsa IKEA'nın Ümraniye, Bayrampaşa ve Bornova mağazalarına uğrayabilirsiniz. Yaz aylarında babaların keyifle oturacağı, tüm ailenin toplanarak kahvaltı ya da mangal keyfi yapacağı oturma grubunu tercih edebileceğiniz gibi, rahat bir şezlong ya da hamak da seçebilirsiniz.