E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
A VİTAMİNİ: Balık, yumurta sarısı, kırmızı et, süt, yoğurt, havuç, kayısı, tatlı kabak, kavun, şeftali, ıspanak, brokoli, tere, maydanoz, dereotu ve roka.

C VİTAMİNİ: Maydanoz, yeşil sivribiber, roka, turunçgiller, kuşburnu, soğan, kereviz, brokoli, çilek ve kivi.

E VİTAMİNİ: Bitkisel yağlar, yağlı tohumlar, yeşil yapraklı sebzeler, yumurta ve kepeği ayrılmamış un.

SELENYUM:
Balık, deniz ürünleri, etler, tahıllar, yumurta, brokoli, lahana, kereviz, soğan, sarımsak, mantar ve turp.

ÇİNKO: Etler, balık, süt, peynir, yumurta, deniz ürünleri, yağlı tohumlar, kurubaklagiller, kepekli tahıl ürünleri ve mantar.

Soğuk günler için birkaç basit öneri:

* Öğünlerinizde mutlaka çiğ sebzeye yer verin.
* Haftada 2-3 kez balık tüketin. Izgara, fırın veya buğulama yöntemlerini tercih edin.
* Su tüketimini sakın ihmal etmeyin. Günde en az 2 litre su tüketin.
* Yumurta, yoğurt, peynir, süt ve et grubu gibi protein açısından zengin gıdaların tüketimine özen gösterin. Bu gıdalar, bağışıklık sisteminizi de destekleyecektir.
* Kurubaklagilleri haftada en az 2 kez tüketmeye özen gösterin.
* Çay ve kahve gibi içecek ihtiyaçlarınızı, bitki çaylarından sağlamaya çalışın.