Kayınpeder kalede eski damat forvette

Kayınpederler, damatlar, tek kelime dil bilmeyen devşirme isimler, futbolcuları kıskandıracak yorumcular… Favoriler, yıldızlar bir yana, Dünya Kupası’nın görünmeyen yüzü en az görüneni kadar eğlenceli

Giriş Tarihi: 15.06.2018 01:13 Güncelleme Tarihi: 15.06.2018 05:18
Kayınpeder kalede eski damat forvette
Messi kupayı bu kez alabilecek mi, Ronaldo neler yapacak, Salah sakatlığını atlatabilecek mi? Bu sorular herkesin kafasında var ancak geri kalan 733 oyuncunun hikayeleri de fazlasıyla ilgi çekici ve Dünya Kupası'nı güzelleştirecek cinsten. Mısır deyince Salah deyip geçmemek gerek en başta. Didier Drogba'nın "Karşıma çıkmış en zorlu rakip" dediği 45 yaşındaki efsane kaleci Essam El-Hadary, kupa tarihinin en yaşlısı olmaya hazırlanırken, bir başka hikayenin de baş kahramanlarından birisi. El-Hadary, geçen yıl kızıyla nişanlanan 'eski damat' Kahraba'yla aynı takımı paylaşıyor. 24 yaşındaki Kahraba yani Elektrik lakaplı Mahmoud Abdel-Moneim'in elektriği kaptanı ve eski kayınpederini gördüğünde kesiliyor olsa gerek...


24 YIL SONRA BABASININ İZİNDE
1994 Dünya Kupası denince herkes Romario ve Bebeto'yu hatırlar ama partnerleri Mazinho da çok iyi bir oyuncuydu. Brezilyalı efsanenin oğlu Thiago, o zaman üç yaşındaydı ve İtalya'da yaşıyordu. Babası daha sonra İspanya'ya transfer olup oraya yerleşince hayatı değişti. Barcelona altyapısından A takıma kadar yükseldi ve transfer olduğu Alman devi Bayern Münih'te elit seviyeye ulaştı. Şimdi o Thiago, İspanya'nın en önemli orta saha oyuncularından birisi haline geldi. Thiago Alcantara, babasından 24 sene sonra aynı kupayı başka ülkeyle kaldırmak için sahalarda olacak.


HER HAFTA 600 KİLOMETRE YOL!
Portekiz forveti denince akla sadece Cristiano Ronaldo geliyor olabilir ama Valencia'da sezonun en iyi çıkış yapan genç oyuncularından Gonçalo Guedes de onun yanında forma giyecek. Genç Guedes'in futbolcu olma hikayesi de oldukça büyük zorluklar barındırıyor. Benavente doğumlu olan Guedes, Benfica futbol okuluna seçilmiş ancak ailevi sebeplerle Lizbon'a gidememişti. Babası sırf oğlunun geleceği için her hafta 600 kilometre yol yaparak oğlunu idmanlardan geride bırakmadı. Guedes'in çok iyi bir yatırım olduğu aşikar!


RUSÇA BİLMEYEN RUS: FERNANDES
FIFA sıralamasında 70'inci sırada yer alıp, turnuvanın en zayıf ekiplerinden birisi olarak dikkat çeken Rusya, genç oyuncu yetiştirememenin zorluklarını yaşıyor. Bunu aşmak için CSKA Moskova'lı Mario Fernandes'i devşirip milli takıma alan Rusya'da en önemli tartışma konularından biri Brezilya asıllı sağ bekin Rusça bilmemesi. Mart ayında Brezilya hazırlık maçına geldiğinde, "Brezilya'da oynayanlar bile daha çok Rusça kelime öğrenmiştir" diyen taraftarların alay konusu oldu. 27 yaşındaki savunmacının neler yapacağı merak ediliyor.

BBC'DEN SAHAYA ÇIKSA SIRITMAYACAK YORUMCULAR!
İngilizlerin ünlü kanalı BBC'nin yorumcu kadrosu, Dünya Kupası favorilerini aratmayacak cinsten… Yıllardır İngilizlerin efsane golcülerinden Gary Lineker ile çalışan BBC, kupa için kadrosunu Didier Drogba, Jürgen Klinsmann, Pablo Zabaleta ve Cesc Fabregas ile güçlendirdi. Zabaleta ve Fabregas'ın henüz aktif bir oyuncu olduğu düşünüldüğünde diğer efsanelerle birlikte sahada bile iyi iş çıkarma ihtimali olduğu kesin.


MBAPPE Q7'Yİ HAYKIRDI
Fransa Milli Takımı'nın genç yıldızı Kylian Mbappe, Quaresma hayranlığını yaptığı hareketle belli etti. 19 yaşındaki futbolcu idmanda Beşiktaşlı yıldızla özdeşleşen trivela vuruşuyla harika bir gol attı. Sonrasında gol sevincini 'Quaresmaaa' diye haykırarak kutladı. Mbappe çok çalışmaya devam ederse belki bir gün Quaresma gibi bu vuruşlarda ustalaşabilir.


VAN BASTEN'İ HAKSIZ ÇIKARDI
Bir dönem Fenerbahçe'nin de transfer listesinde olan Hakim Ziyech, Hollanda'da son yılların en büyük tartışmasının da başrolündeydi. Portakallar'la bir döneme damgasını vuran Marco van Basten'in 2 yıl önce, "Hollanda Milli Takımı sizi istiyorken Fas'ı seçmek için salak olmak gerekiyor" diyerek yüklendiği Hakim, önce Twente'den Ajax'a sıçradı, daha sonra da Hollandalıların evinden izlediği turnuvaya ailesinin ülkesi Fas'ın 1 numaralı yıldızı olarak gidiyor. Bu kez yanıldın Van Basten, son gülen, iyi güler...

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.