Brezilya da modaya uydu

2018 Dünya Kupası’nda favoriler şaşırtmaya devam ediyor... İsviçre karşısında Coutinho ile öne geçen Brezilya, Zuber’i durduramadı

Giriş Tarihi: 18.06.2018 00:22 Güncelleme Tarihi: 18.06.2018 02:24
Brezilya da modaya uydu
Dünya Kupası'nın favorilerinden Brezilya, E Grubu'na tatsız başladı. İsviçre ile kozlarını paylaşan Sambacılar, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Göz kamaştıran kadrosuyla ilk dakikadan itibaren oyuna ağırlığını koyan Brezilya, 20'nci dakikada skor üstünlüğünü yakaladı. Philippe Coutinho sağ çaprazdan sert bir şut çıkardı. Yan direğe çarpan meşin yuvarlak filelerin içine düştü: 1-0. Ne var ki gol sonrası Sambacıların oyun akışkanlığı kesildi. 1-0'ı kafi gören Brezilyalı oyuncular, İsviçre'yi oyuna ortak etti. 50'inci dakikada Shaqiri'nin köşe atışından ortaladığı topa ön direkte iyi yükselen Zuber, eşitliği getirdi: 1-1. Akabinde Brezilya, gol için oyunu forse etse de İsviçre kalecisi Sommer, geçit vermedi.

DETAY
Neymar, 10 kez faule maruz kaldı. Fransa 1998'de oynanan İngiltere-Tunus maçında 11 faul yapılan Alan Shearer, bu alanda ilk sırada...
Steven Zuber, İsviçre formasıyla ilk 11 başladığı son altı maçta altı gole doğrudan katkı sağladı (4 gol ve 2 asist).
Brezilya Milli Takımı, 1978'den bu yana ilk kez Dünya Kupası'nda oynadığı açılış karşılaşmasında puan kaybı yaşadı.

YENİ STİL UĞUR GETİRMEDİ
Dünya Kupası öncesi saç stilini değiştiren Neymar, İsviçre karşısında 90 dakika sahada kalırken, 4 şut girişiminde 2, 6 orta denemesinde ise 3 isabetle oynadı. Neymar, girdiği 31 ikili mücadelenin 18'ini kazandı.

21 ŞUT, 19 ORTA... ELDE VAR 1 PUAN
Brezilya, dün gece İsviçre kalesini topa tuttu ama galibiyete uzanamadı... Sambacılar, 21 şut girişiminde sadece 4 kez çerçeveyi bulurken, İsviçre ceza sahasına yapılan 19 ortanın ise sadece 5'i Brezilyalı oyuncularla buluştu. Dünya Kupaları'nda Brezilya'nın kalesine gelen son 12 topun 10'u ağları havalandırdı.

BİR GÖRÜŞ: LEVENT TÜZEMEN
Firmino oynamalı
Brezilya, genetik mirası tekniği yüksek "Samba"ya Avrupa'nın sert oyununu da eklemiş. Çoğunlukla Avrupa'da top koşturan oyunculardan kurulu Brezilya, savunma ile hücumu birlikte yapma anlayışını geliştirmiş. Neymar ve arkadaşları, yaslanarak oynayan İsviçre'ye takıldı ama oyunu güzelleştirmek adına hep pozitif oldular. Oyunun kontrolü ve pozisyon üretme zenginliği Brezilya'nın elindeydi. Müthiş bir gole imza atan Coutinho arkadaşlarını yönetirken, özellikle Neymar bir patron gibi değil Brezilya takımının parçası gibi oynadı. 1982'de Brezilya'nın sorunu topu tutamayan kaleci Peres ile golü atamayan Serginho'ydu. Şimdiki kaleci Alisson da yan toplara çıkmıyor. Jesus çabuk ama gol vuruşu etkili değil. Yerine Firmino ilk tercih olmalı.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.