Boğalar oflaya puflaya

İspanya, İran karşısında 3 puanı güç bela hanesine yazdırabildi. Diego Costa’ya çarparak ağlara yuvarlanan top, tabelayı belirledi

Giriş Tarihi: 21.06.2018 00:44
Boğalar oflaya puflaya
B Grubu'na 3-3'lük Portekiz karşılaşmasıyla başlayan İspanya, Fas'ı 1-0 yenen İran karşısında zorlandı. Boğalar, tek golle üç puana ulaştı: 1-0. Pas oyununu 90 dakikaya yayan ancak pozisyona girmekte zorlanan İspanya, aradığı golü 54'üncü dakikada buldu... İran savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı meşin yuvarlak, İspanya'nın forveti Diego Costa'ya çarparak, köşeden ağlarla buluştu. Beraberlik için elinden gelen tüm çabayı gösteren İran, zaman zaman gole çok yaklaştı. Ne var ki İran'ın forvetleri çerçeveyi tutturamadı ve İspanya, 90 dakikayı 1-0 galip tamamladı.

DETAY

İRANLI futbolcular, Dünya Kupası'nda adete kalenin yerini unuttu. İran, tam 137 dakikadır bir isabetli şut bile atamadı. İran, Fas'ı tek golle mağlup ederek, üç puanı aldığı ilk müsabakada Jahanbakhsh'ın kaleyi bulan şutundan beri üç direk arasını göremiyor.
İSPANYOL
yıldız İsco, İran'a karşı 52 yıllık rekoru tarihe gömdü. 26 yaşındaki orta saha oyuncusu, 138 kez topla buluşarak, bir Dünya Kupası karşılaşmasında meşin yuvarlağa en fazla dokunan futbolcu unvanını eline geçirdi.


BİR GÖRÜŞ: Metin TEKİN

Kazanan İspanya ama...
Başlangıcından itibaren İspanya, Arjantin ve Almanya gibi fenomen takımların topu alıp oynadığı, topa sahip olduğu bir Dünya Kupası izliyoruz. İran gibi takımların da bu devlere karşı savunup, yerleşik savunmada kalıp, kazandığı toplarla çıkmaya çalışması, Dünya Kupası'na damga vurdu. Fakat sorgulanması gereken, topa sahip takımların üretkenlik anlamında yeterli performans verememesi... Dün pozisyon anlamında çok eksik kalan, çok sorgulayacağımız bir oyun vardı. Evet kazanan İspanya'ydı ama kim daha çok istediğini yaptı derseniz cevabı İran olur. Savunma işini iyi yaptılar ve 2-3 pozisyon yakaladılar. Bundan sonraki oyunlarda da topa sahip takımların pozisyon üretme anlamında kendilerini sorgulamaları lazım.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.