Ronaldo varsa sorun yok

İspanya ağlarına 3 gol gönderen Portekizli yıldız, dün de Fas’a attığı golle takımını galibiyete taşıdı. Bu sonuçla Fas, turnuvaya veda etti

Giriş Tarihi: 21.06.2018 00:51 Güncelleme Tarihi: 21.06.2018 10:04
Ronaldo varsa sorun yok

Dünya Kupası B Grubu ilk maçında İspanya ile 3-3 berabere kalan Portekiz, dün Fas'ı 1-0 mağlup etti. Luzhniki Stadı'ndaki maçın 4. dakikasında sahne alan Portekiz'in süper starı Cristiano Ronaldo, ağları havalandırarak takımına 3 puanı kazandırdı. Maçın başında geri düşmesine rağmen oyunun kalan bölümünde rakibe göre üstün olan Fas, aradığı golü bulamadı ve bu sonuçla turnuvaya veda eden ilk ekip oldu.
Gözyaşları sel oldu
Dünya Kupası'ndan elenen Faslı futbolcular, 90 dakika sonunda gözyaşlarını tutamadı. Fenerbahçe'de forma giyen Dirar'ın da ağladığı anlar objektiflere yansıdı. Fas tribünlerinde de büyük bir üzüntü vardı.

KUPADA TÜRK BAYRAĞI
Süper Lig'den 5 oyuncunun (Boutaib, Dirar, Belhanda, Da Costa, ve Pepe) forma giydiği Portekiz-Fas karşılaşmasının oynandığı stadyumda Türk Bayrağı dikkat çekti.

Rusya'da 4 gole ulaşan Ronaldo, tek kişilik şovunu sürdürüyor. Portekizli, bu 4 golü; sağ (biri penaltıdan biri frikikten), sol ayak ve kafayla atarken İspanya maçında açılış ve kapanış gollerine de imzasını attı.

PUSKAS'IN REKORUNU KIRDI
Karşılaşmanın 4. dakikasında attığı golle Portekiz'i galibiyete taşıyan Cristiano Ronaldo, milli maçlardaki gol sayısını 85'e çıkardı ve "Milli takım formasıyla en çok gol atan Avrupalı futbolcu" oldu. Yıldız oyuncu, Macar efsane Ferenc Puskas'ın 62 yıllık rekorunu kırmış oldu.

BİR GÖRÜŞ: ÖMER ÜRÜNDÜL

Portekiz şaşırttı

Daha 4. dakikada Ronaldo'nun kornerden kafa ile attığı golden sonra Portekiz maç sonuna kadar sadece savunma yaparak istediğini elde etti. Son Avrupa Şampiyonu olan ve kupanın ilk maçında İspanya ile de berabere kalan Portekiz'in dünkü performansı şaşırttı. Futbol adına sahaya ofansif yönden hiçbir şey yansıtamadılar.
Tek artıları ve onlara da galibiyeti getiren şey orta saha defans bütünleşmesiyle uyguladıkları iyi yerleşimli alan daraltan savunmaydı. Fas, ilk dakikadan itibaren hızlı ve tempoluydu. Erken yedikleri golün moral bozukluğuna rağmen oyundan hiç düşmediler. Ama yüksek tempoları ve yoğun baskıları üretkenliğe dönüşemedi. Bunun da en önemli nedeni rakibin başarılı savunmasıydı.
Belhanda vasatı aşamadı. Dirar iyi çalıştı. Ambarat da çok hareketliydi.
En büyük sorun santrfor Boutaib'in iki deneyimli stoper (Pepe-Fonte) arasında hiç varlık gösteremeyişiydi. Maçın en güzel hareketi Belhanda'nın gollük kafa vuruşunu kaleci Patricio'nun mükemmel kurtarışıydı.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.