Ahmed Musa damgası

Nijerya, İzlanda’yı 25 yaşındaki golcüsünün dublesiyle yenerek son 16 için umut tazeledi

Giriş Tarihi: 23.06.2018 05:41
Ahmed Musa damgası
Nijerya, D Grubu'nda ilk galibiyetini İzlanda karşısında aldı: 2-0. Galatasaray'ın transfer listesinde yer alan Ahmed Musa, 49 ve 75'inci dakikalarda İzlanda file bekçisi Halldorsson'u çaresiz bıraktı. 49'da Moses'ın ortaladığı meşin yuvarlağı müthiş bir kontrol sonrası filelerle buluşturan Musa, 75'te ise müthiş deparını enfes çalımlarla süsledi ve skoru ilan etti. İzlanda, 83'üncü dakikada VAR kararıyla kazandığı penaltıyı Gylfi Sigurdsson'un ayağından
dışarı atınca kaderine razı oldu.

Ahmed Musa ne yaptı?
2 Gol
2 İsabetli Şut
%88 Pas Başarı Yüzdesi
2 Top Kaybı
8 Kazanılan İkili Mücadele
4 Başarılı Dripling

'MESSİ İÇİN KAZAN NİJERYA'
Arjantin'in ikinci tur şansını zora sokması üzerine Tangocular, Nijerya'ya destekledi. Arjantinliler, "Nijerya lütfen Lionel Messi için kazan" pankartını açtı.

- BİR GÖRÜŞ -
Ömer ÜRÜNDÜL: Kontralar belirledi
İzlanda-Nijerya maçı hem bu iki takımı hem de Arjantin'i çok yakından ilgilend-i riyordu. İlk devre futbol adına olumlu söylenebilecek tek bir şey dahi yoktu. Sadece bir kör dövüşü izledik. İkinci yarının hemen başında ise bir anda her şey değişti. Nijerya rakibinin en etkili olduğu uzun taç atış-ı nı iyi karşılayıp, çok başarılı bir kontratağa çıktı ve de Ahmed Musa'nın mükemmel golüyle skor avantajı yakaladı. Bu golle birlikte sahaya futbol geldi. Nijerya bütün kontrolü eline alırken, İzlanda da bir çıkış arıyordu. Ama Ahmed Musa ile ikinci gol de gelince işin rengi belli olmuştu. İzlanda işi bıraktığı bir dönemde eline geçen penaltı şansını da kullanamayınca Nijerya'nın galibiyetiyle önemli maç noktalandı. İki mükemmel gol atan bir topu da direkten dönen Ahmed Musa gecenin yıldızı oldu. Bu grupta da son maçlar heyecan fırtınasına sahne olacak. VAR'ın ne kadar önemli olduğu bu maçta bir kere daha belgelendi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.