Dünya Kupası’ndan kısa kısa

Giriş Tarihi: 23.06.2018 05:35 Güncelleme Tarihi: 23.06.2018 05:37
Dünya Kupası’ndan kısa kısa
44 Devler Ligi kupasına bedel
Dünya Kupası'nda grup aşaması yarılanırken, gözler yavaş yavaş kupanın kendisine çevrildi. 18 ayar altından yapılan 6 kilogramlık Dünya Kupası'nın maddi değeri 158 bin 537 doları buluyor. Bu değer, som gümüşten yapılan 7.5 kilogramlık Şampiyonlar Ligi kupasının değerini 44'e katlıyor. Devler Ligi kupasının maddi bedel 3 bin 637 dolar. 15 kg'lık Avrupa Ligi kupası ise 7 bin 275 doları buluyor.

?Sampaoli'yi kovun!
Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında İzlanda'ya diş geçiremeyip 1-1'le 1 puana razı olan Arjantin'in Hırvatistan'a 3-0 yenilip tur ümitlerini mucizeye bırakması ortalığı karıştırdı. Lionel Messi önderliğindeki futbolcular, maça 3'lü savunmayla başlayıp defans zafiyeti yaşanmasına sebep olan hocaları Jorge Sampaoli'ye tepki gösterdi. Maç sonu açıklamalarında, "Sorumlu tamamen benim. Başka bir taktik düzen kullanabilirdim" diyen Sampaoli'yle ilgili federasyon yetkililerine, "Son maça onsuz çıkmak istiyoruz" diyen futbolcuların isteğinin yerine gelip gelmeyeceği henüz belirsiz. Sampaoli'nin 2019 Copa America sonuna dek sürecek sözleşmesi bitmeden gönderilirse 20 milyon Euro tazminat isteme hakkı bulunuyor.

Elenirse 4 yıldız emekli olacak
Arjantin Milli Takımı, son maçlarda istediği sonuçlar gerçekleşmez ve gruptan çıkmayı başaramazsa, adeta yaprak dökümü yaşayacak. Başta Lionel Messi olmak üzere yakın arkadaşı Sergio Agüero, Angel Di Maria ve Lucas Biglia'nın takımdan emekliliğini açıklaması bekleniyor. Bu dörtlünün kaderi, Nijerya maçından alınacak sonucun ardından belli olacak.

İspanyollar buz kesti!
Dünya Kupası'nda pazartesi günü Fas ile karşılaşacak olan İspanya Milli Takımı oyuncuları Sergio Ramos ve Lucas Vazquez'in sakatlıklarından kurtulmaları için farklı bir yöntem deneniyor. İran karşılaşmasında hafif sakatlık geçiren iki futbolcu, eksi 100 derecede tedavi ediliyor. Daha önce Jack Wilshere ve Ribery'nin de tedavi olurken, görüntülerini paylaştığı 'kriyoterapi' yöntemi, birçok sağlık sorununda kullanılmaya başlandı. Portekizli Cristiano Ronaldo'nun da kaslarını bu sistemi kullanarak geliştirdiği iddia edilmişti.

ABD'nin Rusya şüphesi!
2018 Dünya Kupası'na muhteşem bir başlangıç yapan ve 2 maçta toplamda 8 gol atıp 2 galibiyet alan ev sahibi Rusya için flaş bir iddia ortaya atıldı. İngiliz gazetesi Daily Telegraph'ın haberine göre, Amerika, Rusya'yı FIFA'ya şikâyet etmeye hazırlanıyor. Rusya'nın kupada en çok koşan takım olmasından şüphelenen Amerika'nın Rusya'nın doping yaptığını düşündüğü ve bu nedenle FIFA'ya başvuracağı kaydedildi. Rus basını ise iddiaları yalanlarken 2018 Dünya Kupası öncesi en çok doping testi yapılan takımın kendileri olduğunu belirtti

?Pogba: Kante'nin 15 ciğeri var
Dünya Kupası'nda ikinci maçını da kazanarak gruptan çıkmayı garantileyen Fransa Milli Takımı'nda dünyaca ünlü yıldız Paul Pogba, takım arkadaşı N'Golo Kante'ye övgüde bulundu. Manchester United'da forma giyen Fransız yıldız, milli takımdaki partneri Kante'nin müthiş bir enerjiye sahip olduğunu belirterek, "Onun gibi bir oyuncuyla oynamak işinizi kolaylaştırıyor. Bazen savunmaya dönmek istemiyorum ancak onun orada olduğunu biliyorum. Aslında her yerde olabiliyor. Sanırım 15 ciğere sahip" ifadelerini kullandı.

Cristiano Ronaldo uğruna 90 kilo verdi
Cristiano Ronaldo çılgınlığı sınır tanımıyor… Portekiz Milli Takımı'nda adeta tek başına şov yapan yıldız futbolcunun büyük hayranı olan Rus taraftar Marina Bogomolova, onun uğruna tam 90 kilo vermiş. 1.5 yıldır Rusya'ya gelmesini beklediği Ronaldo için futbol oynamaya başlayıp zayıflamaya çalışan ve bu yolda da büyük aşama kaydeden Bogomolova, yarın Rusya'da yaşadığı Penza kentinden Saransk'a giderek burada Portekizli yıldız ile tanışmayı hedefliyor.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.