Uzatmada Brezilya

Kosta Rika karşısında soğuk terler döken Brezilya, son anlarda bulduğu iki golle kazandı. VAR kararıyla bir penaltının iptal edildiği maçta sonradan açılan Sambacılar, 90+1'de Coutinho ve 90+7'de Neymar'ın golleriyle 3 puana ulaştı. Kosta Rika'nın ise gruptan çıkma şansı kalmadı

Giriş Tarihi: 23.06.2018 05:44
Uzatmada Brezilya
2018 Dünya Kupası E Grubu'nda ilk maçında İsviçre ile berabere kalan Brezilya, dün soğuk terler döktüğü Kosta Rika karşılaşmasını uzatma dakikalarında attığı gollerle 2-0 kazandı. Saint-Petersburg Stadı'nda oynanan mücadelenin normal süresinde çok sayıda fırsatı harcayan sambacılar, Coutinho ve Neymar ile 3 puana uzandı.
90+1'de Firmino'nun indirdiği topu tamamlayan Coutinho, kilidi açan isim oldu. Bu golle rahatlayan Brezilya, 90+7. dakikada ise Neymar ile kapanışı yaptı ve puanını 4'e çıkardı. Puansız Kosta Rika'nın ise gruptan çıkma şansı kalmadı.

'VAR' PENALTIYI İPTAL ETTİ!
Brezilya-Kosta Rika maçı bir ilke de sahne oldu. 78. dakikada Neymar rakibinden sıyrılmak isterken Gonzalez'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem önce penaltı kararı verdi. Ancak Video Hakem Sistemi'nin (VAR) uyarısıyla pozisyonu yeniden izleyen hakem Küipers kararını değiştirdi. Turnuvada böylece ilk kez VAR kararıyla bir penaltı kararı iptal edildi.

64 bin 468 kişi karşılaşmayı yerinde izledi.

?NEYMAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
İsviçre maçındaki performansı çok eleştirilen ve büyük beklentiler nedeniyle baskı altında olan Neymar, galibiyetin ardından gözyaşlarına boğuldu.

?Neymar ne yaptı?
1 Gol
3 İsabetli Şut
44 İsabetli Pas
%89 Pas Başarı Yüzdesi
9 Top Kaybı
2 İsabetli Orta
9 İkili Müc.Kazanma
98 Topla Buluşma

- BİR GÖRÜŞ -
Uğur KARAKULLUKÇU: Taşra çocuğu maçı aldı
Brezilyalılar milli takım tercihlerinde iki kritere bakar. Ya Avrupa'nın büyük kulüplerinde oynayacaksın ya da ülkenin ağa babaları Sao Paulo ve Rio'da... Firmino, Figueirense gibi bir taşra takımından Hoffenheim'a geldiğinde pek ciddiye alınmıyordu. Oyunu büyüdü, Liverpool'da zirveye ulaştı. Jesus'un M.City'deki başarısına diyecek laf yok ama Salah ve De Bruyne'den aşağıda bir top oynamayan Firmino'nun yedek kalmaması gerektiğini bir kez daha gördük. Aldığı penaltının iptali sonrası, "Ellere VAR da bize YOK mu" dercesine itiraz edip kart gören Neymar kötü değildi ama oyuna giren Firmino ve Costa'nın değiştirdiği, Coutinho'nun çözdüğü maçta 97'de gol atıp ağlamak da biraz 'drama kraliçesi' tadı verdi. Manşetlerde Neymar'ın gözyaşları var ama maçı çözenin taşra çocuğu Firmino olduğunu hepimiz biliyoruz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.