Fransa doludizgin

Peru’yu tek golle deviren Fransa ikide iki yaparak gruptan çıkmayı garantiledi. Avustralya'ya karşı oynadığı ilk maçtaki gibi zorlansa da genç yıldızı Mbappe'nin attığı golle kazanan Fransa adını ikinci tura yazdırdı

Giriş Tarihi: 22.06.2018 05:49
Fransa doludizgin
Görkemli kadrosuyla Dünya Kupası'nın favorilerinden olan Fransa, Avustralya'yı 2-1 yendikten sonra Peru'yu da 1-0 mağlup etti. C Grubu'ndaki maçın 34. dakikasında Peru, sahasından çıkmaya çalışırken, presle topu kapan Pogba, ceza sahasına koşu yapan Giroud'u gördü. Onun şutunda top Rodriguez'e çarpıp havalanırken, iyi yerde pozisyon alan Mbappe topu boş kaleye yuvarladı: 1-0. Fransa puanını 6'ya çıkarıp adını son 16'ya yazdırırken, iki maç sonunda puan alamayan Peru'nun tur şansı kalmadı.

?MBAPPE'DEN REKOR
Dünya futbolunun ön önemli yıldızlarından olması beklenen Mbappe rekorları kırmaya başladı bile. 20 Aralık 1998 doğumlu oyuncu Fransa formasıyla büyük turnuvalarda gol atan en genç (19 yaş 183 gün) oyuncu oldu. Önceki rekor 1998 Dünya Kupası'nda gol atan Trezeguet'e (20 yaş 246 gün) aitti.

100
Kalesini Peru maçında gole kapatan Hugo Lloris, Fransa Milli Takımı'nda 100. kez forma giyen ilk kaleci olarak da tarihe geçti.

Güney Amerika takımları Dünya Kupası'nda Fransa'ya 7 maçtır gol atamıyor. Horozlar son golü 1986'da Brezilya'dan yemişti.
Fransa ile Peru, dünkü maça kadar tarihlerinde yalnızca bir defa oynamışlardı. 1982'deki maçta Peru rakibini Paris'te tek golle mağlup etmişti.

- BİR GÖRÜS -
Levent TÜZEMEN: Maestro Pogba...
Sağlam defans yapısıyla, topu hücuma hızlı ve çabuk taşıyan orta sahasıyla, en ufak hatada rakiplerinin fişini çeken hızlı forvetleriyle Fransa'yı izlemek keyif veriyor. Özellikle geniş alan bulduğunda Mbappe, Griezmann, Dembele gibi çabuk ve yetenekli oyuncular her takımı avlar. Deschamps'ın öğrencileri olgun bir takım görüntüsü vermemesine rağmen herkes yardımlaşma konusunda olağanüstü mücadele sergiliyor.. 2013'te Türkiye'de düzenlenen FİFA U-20 Dünya Kupası'nda şampiyon olan Fransa'nın yıldızı Pogba oyun aklıyla arkadaşlarını maestro gibi yönetti. Fransa'nın Peru önündeki hücum başlangıçlarına hep Pogba imza attı. Fransa'nın orta sahasında enerji santrali gibi çalışan Kante de hücum ile savunma hattı arasında yorulmadan hizmet verdi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.