Maç Sonuçları

Atanlar & Tutanlar

Beşiktaş ve Fenerbahçe kupada kendine has özellikleriyle farkını ortaya koyacak

Giriş: 04 Şubat 2017, Cumartesi 00:00 Güncelleme: 04 Şubat 2017, Cumartesi 13:34

ATANLAR
Kartal, geçen sezondan bu yana rakip kalecilerin korkulu rüyası durumunda. Türkiye Kupası 'Son 16' turunda yarın karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş ile Fenerbahçe kendilerine has özellikleri ile dikkat çekiyor. Süper Lig'de de liderlik koltuğunda oturan Beşiktaş, geçen sezon olduğu gibi ligin en fazla gol atan takımı unvanını sürdürürken (39), Fenerbahçe de yine geçen yılki gibi ligin (19 haftasında verdiği 64 gol pozisyonu ile) rakiplerine en az pozisyon veren ekip durumunda.

QUARESMA DEMEK İYİ ORTA DEMEK
Siyah-beyazlı forma ile takımının Fenerbahçe karşısında en büyük kozlarından biri Ricardo Qauresma olacak. Portekizli oyuncu, ceza alanına gönderdiği 167 orta ve 55 isabetli orta değeriyle ligin her iki alanda da lideri. Deneyimli ayak, aynı zamanda 1 gol atıp, 8 asist yaparken, Beşiktaş'ın 9 golüne de doğrudan etki etti.

LENS VE TALİSCA İLE HER ŞEY ÇOK FARKLI
Fenerbahçe forması ile ligde 2 gol-7 asist üreten Lens, sarı-lacivertli ekibin hücum performansının mimarları arasında. Hollandalı, 5 maçta 9 gole etki ederken, takımı bu karşılaşmalarda 18 gol attı. Fenerbahçe'de Lens'in üstlendiği görevi, Beşiktaş'ta Talisca yerine getirdi. Brezilyalı, bu sezon 9 lig maçında oynamasına rağmen 5 gol, 2 asistle takımın hücum gücünü artırdı.



CENK, İKİ ŞUTTAN BİRİNDE GOLÜ BULDU
Beşiktaş ile bu sezon 15 gole ulaşan ve kariyer rekorunu kıran Cenk Tosun ise rakip kalelere attığı 30 isabetli şutta bu gol sayısına ulaştı. Her iki isabetli şutta bir gol atan Cenk Tosun, bunun yanında 2 de asist yaptı.



TUTANLAR
Savunmasıyla öne çıkan Kanarya, rakiplere az sayıda pozisyon veriyor.

İKİLİ MÜCADELENİN KRALI JOSEF DE SOUZA
Beşiktaş'ın gol ayaklarını en çok zorlayacak isimlerin başında Josef de Souza geliyor. Bu sezon 2 gol, 1 asistle oynayan Brezilyalı, defans karnesi ile de ligin en iyilerinden. Girdiği 83 ikili mücadelenin 67'sini kazanan oyuncu, bu değeri ile ligin zirvesinde yer alıyor. Josef aynı zamanda rakiplerinin de 172 atağına 'dur' dedi.

BEŞİKTAŞ'IN KOZU F.BAHÇE'NİN KABUSU
Beşiktaş, ligde geride kalan 19 haftada evinde 9 maç oynadı. Bunların 7'sini kazanan siyah-beyazlılar, 2 maçtan beraberlikle ayrıldı. Vodafone Arena'da oynadığı 9 lig maçında 23 puan toplayan Beşiktaş, 23 gol attı. Kupada evinde 3 maç oynayan Kartal, bu maçların tamamını kazandı. Fenerbahçe ise deplasmanlarda zorlanıyor. Ligde 9 dış saha maçından 5'ini kazandı, 3'ünü kaybetti, 1 maçı ise berabere bitti. Kanarya kupada da deplasmanda oynadığı maçlarda yaralı durumda. C Grubu'nda dış sahada oynadığı 3 maçı, 2 beraberlik ve 1 galibiyetle tamamladı.

34 YILDIR BEŞİKTAŞ'I ELEYEMEDİ
Beşiktaş ile Fenerbahçe ezeli rekabetin içinde Türkiye Kupası'nda 19 kez karşı karşıya geldi. Bu 19 maçta Fenerbahçe, Beşiktaş'a karşı sadece 3 kez galip gelirken, bu galibiyetlerin sonuncusu 4 Mayıs 1983'te oynanan ve 1-1 biten çeyrek final ilk maçında Beşiktaş'ın, sarı kart cezalısı Mehmet Ekşi'yi oynatmasından dolayı aldığı hükmen 3-0'lık galibiyet olarak kayıtlara geçti. Yani sarı-lacivertliler, 1983'ten bu yana geçen 34 yıllık sürede ezeli rakibine karşı kupada tur sevinci yaşayamadı.