Maç Sonuçları

Tek başına!

Deplasman yasağının kaldırılması sonrası Fenerbahçe taraftarı ilk kez bir derbide yerini aldı. Vodafone Arena’daki 1900 kişilik yeri dolduran Fenerbahçeliler’i yönetici Metin Doğan yalnız bırakmadı

Giriş: 06 Şubat 2017, Pazartesi 00:00 Güncelleme: 06 Şubat 2017, Pazartesi 01:20

Derbilerde deplasman yasağının kalkmasının ardından Fenerbahçe taraftarları ilk kez Vodafone Arena'ya giderken, sarı-lacivertliler için tüm güzergahta yoğun güvenlik önlemi alındı. Ülker Stadyumu'nun önünde bilet kontrolü ve arama yapılarak otobüslere bindirilen Fenerbahçeliler, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Kağıthane Tüneli üzerinden Vodafone Arena'ya getirildi. Güzergah boyunca trafik kesilirken, sarılacivertliler bazı otobüslerin camlarını kırdı. Fenerbahçe yönetimi, iki kulüp arasındaki gerginlikten dolayı Vodafone Arena'da kendilerine ayrılan bölüme gitmezken, sarı-lacivertli yönetimi temsilen karşılaşmaya giden tek yönetici olan Metin Doğan, 90 dakikayı Fenerbahçeli taraftarların arasında izledi.



YANGIN ÇIKARDILAR
Deplasman yasağının kalkması sonrası Fenerbahçeliler'in gittiği ilk maç öncesi Kadıköy'de olaylar çıktı. Kızıltoprak'ta toplanan taraftarların attığı havai fişeğin isabet ettiği 4. katta yangın çıktı. Binada oturanlar büyük panik yaşarken, itfaiye yangını söndürdü. Bina sakinleri bu olayların daha önce de yaşandığını ancak yeterince önlem alınmadığını söyleyerek şikayetçi oldular. Kendilerini taşıyan belediye otobüslerinin camlarını kıran holiganlar, polisle de gerginlik yaşadı. Olayların devam ettiği Vodafone Arena önünde de bazı taraftarlar gözaltına alındı.



'YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER'
Derbide iki takım da seremoniye yetim çocuklarla çıktı. İHH İnsani Yardım Vakfı'nın organizasyonu kapsamında iki takım da örnek bir davranışa imza attı. Beşiktaşlı futbolcular da sahaya, "Yetim Gülerse Dünya Güler" pankartıyla çıktı ve tribünlerin alkışını aldı.

Tribünleri hınca hınç dolduran Beşiktaşlı taraftarlar karşılaşma sonunda stattan hüzünle ayrıldılar.

İlk devre bitmeden kırmızı kartla oyun dışı kalan Tosic'in eşi Jelena da derbi için tribündeki yerini aldı.