Maç Sonuçları

Kupaya kartal pençesi

İstanbul’daki finalde Onuachu’nun 14. dakikadaki golüne engel olamayan siyah-beyazlılar, 45+3’te kazanılan penaltıyı Ghezzal’ın ağlara göndermesiyle soyunma odasına moralli gitti. 54’te Muleka’nın asistinde Salih ağları buldu. 89’da Pepe skoru eşitledi. ‘Maç uzayacak’ derken 90+4 sahneye Musrati çıktı

Giriş: 24 Mayıs 2024, Cuma 07:03 Güncelleme: 24 Mayıs 2024, Cuma 09:00
PARTİ ZAMANI

Beşiktaşlı futbolcular kupayı aldı duygularını şöyle dile getirdiler:
GHEZZAL: Zor bir sezon oldu ama bu kupayı çok hak ettik. Beşiktaş'ın çocuklarına hediyemiz olsun.
GEDSON: Hem kendimiz için hem de taraftarımız için elimizden gelenin en iyisini yaparak kupayı kazandık.
Şimdi parti zamanı. Kupayı aldık ve Avrupa'ya gidiyoruz.
CENK: Buraya uzun bir yoldan geldik. İyi bir sezon geçirmedik ama taraftarımızın desteğiyle bu kupayı Beşiktaş'ın müzesine getirdik; çok mutluyuz.
NECİP: 9. kupam oldu benim, inşallah böyle devam eder.
Çok mutluyuz. Sezonu güzel geçirmedik ama güzel noktaladık. Amacımıza ulaştık.




48.3 MİLYON TL KASADA
TÜRKİYE Kupası yolculuğuna 5. turda Eyüpspor'u (4-0) eleyerek başlayan Beşiktaş, Son 16'da Antalya (2-1), çeyrek finalde Konya (2-0), yarı finalde A.Gücü'nü (0-0 /1-0) eleyerek adını finale yazdırdı. Ve dün Trabzon zaferiyle mutlu sona ulaştı. Kartal bu şampiyonlukla 1 milyon 500 bin dolarlık (yaklaşık 48.3 milyon TL) ödülün de sahibi oldu. Final oynama başarısı gösteren Trabzonspor ise 900 bin dolar (yaklaşık 29 milyon TL) kazandı.




MUHTEMEL RAKİPLER
KUPAYI kazanarak Avrupa Ligi'ne play-off turundan başlama hakkını elde eden Beşiktaş'ın muhtemel rakiplerinden bazıları da belli oldu: Ajax, Braga, Union St.Glloise, Sparta Prag, Partizan, Malmö, LASK Linz, Molde, Viktoria Plzen, Sheriff, APOEL.




BAŞKAN ERDOĞAN KUTLADI
Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş'ı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kutladı. Başkan sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "2024 Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Beşiktaş'ı, tüm Beşiktaş camiasını ve taraftarlarını canıgönülden tebrik ediyorum" ifdalerini kullandı. Öte yandan karşılaşmayı stattan izleyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da iki takımı kutladı ve Avrupa'da başarı diledi.




ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSUN
Bu sezon Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay ve Fernando Santos'un görevden ayrıldığı dönemlerde takımın başına geçen Serdar Topraktepe, sezonu kupayla taçlandırdı ve kariyerinin ilk şampiyonluğunu yaşadı. Tansiyonun yükseldiği maçın son saniyelerinde süreyi gösterip maçın bitirilmesini istediği için kırmızı kartla oyun dışı kalan nöbetçi hoca, maç sonu "Allahıma şükürler olsun. Futbolcularımı kutluyorum. Taraftarımız muhteşem. Beşiktaş her zaman şampiyonluğa oynar. Ben her zaman Beşiktaş'ın içindeyim. Futbolcu ve hoca olarak bu kupayı aldığım için mutluyum" dedi.
OGÜN ŞAHİNOĞLU