Tayvanlı üreticinin orta segmentte yer alan modelini inceledik.
Boyutlar: 157.7x78.74x7.74 mm
Ağırlık: 155 gram
Ekran: 5.5 inç, 1280x720 çözünürlük, 267 ppi, LCD
İşlemci: 8 çekirdekli 64 bit Qualcomm Snapdragon 615 (4 çekirdek 1.5 GHz, geri kalan 4 çekirdek 1 GHz hızında)
RAM: 2 GB
Hafıza: 16 GB dahili (MicroSD kart desteği var/128 GB)
GPU: Adreno 405
Kamera: 13 MP LED flaşlı ana kamera, 8 MP ön kamera
Pil: Yerleşik 2600 mAh
Bağlantılar: micro-USB 2.0, Bluetooth v4.0, Wi-Fi:IEEE 802.11 a/b/g/n (2,4 & 5 GHz), 2G/ 2,5G - GSM/GPRS/EDGE, 3G/3.5G - WCDMA, 4G/LTE
Sim türü: Micro Sim
İşletim sistemi: Android 4.4.4 + Sense 6
Fiyat: 1399 TL
HTC Desire 820 IFA'da tanıtıldı. 816'nın yerini alan telefon ülkemizdeki kullanıcıların beğenisine sunuldu. İnceleme konuğumuz olan 820'yi tepeden tırnağa kadar inceledik. Lafı daha fazla uzatmadan cihazın neler sunduğuna birlikte bakalım.
Klasik HTC tasarım dili
Tayvanlı şirket One M7'le birlikte telefonlarındaki tasarımda ortak bir dile geçti. Evet Desire ve One serisi arasında tasarımda farklılıklar var, ancak temel olarak HTC'nin benimsediği hatları sunuyorlar. Desire 820 için de durum bu şekilde. Telefon çift renge sahip, bana gelen cihaz mavi ve beyaz renkte. Ana kamera ve flaşın çevresinin, düğmelerin, cihazın kenarlarının ve arkadaki HTC yazısının mavi renkle olması gayet hoş bir görünüm sağlıyor.
Yüksek çözünürlüklü videoyu izlemek için buraya tıklayın.
5.5 inç'lik telefonun aslında phablet'in demeliyim kasası plastik ve yekpare. Kaliteli bir görünüşü var, fakat kasa biraz kaygan, cihazın büyüklüğüyle birleştiğinde elden kayabiliyor. Bu açıdan dikkat etmek gerekli. Telefonun sol tarafında kapakçık altında sim ve microSD kart girişleri var. Kapakçığı açması ve kapatması kolay, ama kapak kopacakmış gibi hissiyat verdi bana. Güç ve ses düğmeleri sağ üst kenarda üste konumlandırılmış. Düğmeler sert değil yumuşak, bu yüzden rahatlık sunuyorlar. Ancak güç düğmesine basarken çok çok hafif bir boşluk hissettim, bana gelen test cihazında böyleydi en azından. Üst tarafta kulaklık alt tarafta ise USB girişi var. BoomSound hoparlörler her zamanki gibi ön kısımdaki yerlerini almış durumdalar. Ancak ekranın kenarlarındaki siyah çerçeve, HTC logosu ve sanal tuşlar yine ekranı küçültüyor.
+Çift renk güzel bir görünüm sunuyor
+Genel kullanımda performanslı
+Kamera performansı iyi
-HTC logosu ve siyah çerçeve ekranı kesiyor
